Малки изпълнители ще се надпяват с нови детски песни на

...
Малки изпълнители ще се надпяват с нови детски песни на
Коментари Харесай

21 нови детски песни с премиера на музикалния фестивал „Златни искри“ във Варна

Малки реализатори ще се надпяват с нови детски песни на Европейския музикален фестивал „ Златни искри “ на 13 октомври във Варна.

Срещата на дребните славеи ще бъде в Grand Mall и в концертното студио на Радио Варна на 13 и 14 октомври от 17.30 ч. Форумът се организира за шести път, уредниците избраха да избягнат изненадите на времето и реалокираха събитието от Римски терми, където се организираше до момента, под покрива на комерсиалния център и радиото. На сцената ще се изявят деца от България, Италия, Русия, Украйна, Армения.

„ Целта на фестивала е да предизвика основаването на нови детски песни, които да станат известни и да се запеят от малчуганите с наслада “ – споделя мениджърът Доно Цветков.

Все повече създатели демонстрират интерес към детската публика. Освен дебютантни в жанра във фестивала ще вземат участие с шлагери и одобрени композитори като Любомир Денев, Хайгашот Агасян, Александър Савелиев, Вячеслав Кушев, Светослав Лобушки, Пепи Писарски.

Песните ще бъдат показани онлайн от деца-солисти на възраст от 6 до 14 години. Много от тях са лауреати на разнообразни състезания и като реализатори.

Младите дарования ще пеят подбрани песни, които са отдадени на най-обичаните от децата тематики – домашните любимци, заниманията, всекидневието вкъщи и в учебно заведение, другарството, обичта към родината. Детско шлагерно студио ДА ще се включи в осъществяванията и ще направи празника още по-жизнерадостен и гласовит.

Малките реализатори от групировката са познати на хиляди български деца с огромния си шлагер „ Ало, Слънчице “ и песента „ Роклята на мама “, които имат и многомилионни лайкове в интернет.

Песните от Европейския музикален фестивал „ Златни искри “ ще бъдат излъчени в ефира на БНР, а най-хубавата българска ария ще бъде отличена със специфична премия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР