Малки хитринки за празника, с които да шашнете гоститеНеобходими Продукти●

...
Малки хитринки за празника, с които да шашнете гоститеНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Кошница за Великденски яйца

Малки хитринки за празника, с които да шашнете гостите

Необходими Продукти

За тестото


● яйца - 1 бр.
● сол - 1 с.л.
● вода - 150 мл топла
● брашно - 500 г
● огнеупорна купа - 1 бр. с дъно
● алуминиево фолио
● жълтък - 1 бр. за намазване
● медена глазура - за емайл

Начин на подготвяне

Замесете твърдо тесто от продуктите за него. Разделете го на две равни елементи.

Обвийте от външната страна купата с фолио, обръщате с отвора надолу и намажете с олио повърхността.

Разточете едната част от тестото на лист с дебелина 0.5 см, положете го върху купата и оформете. От долния край към дъното (то е към този момент горе) разрежете на ленти с широчина 1 см. Преплитате лентите, като ги кръстосвате.

Разточете другата част от тестото на правоъгълен лист със същата дебелина. Изрежете 9 броя дълги ленти, от които изплитате 3 дълги плитки. Едната плитка поставете в долния завършек на купата, притиснете с пръсти към сплетената кошница.

Намажете с разрушения жълтък и печете в авансово нагрята фурна на 180 градуса за към 30 минути. Още топла намажете с медената глазура. Изчакайте да се охлади изпечената кошница и деликатно отделете от купата.

Отново завийте с друго парче фолио купата и намажете с олио. През средата поставете втората плитка, тя ще служи за ръкохватка на кошницата. Около долния завършек на купата поставете третата плитка и притискате с пръсти тестото там, където се среща с дръжката на бъдещата кошница.

Намажете с жълтък и печете в авансово нагрята на 180 градуса фурна. Още топли ги намажете с медена глазура, откакто изстине, отделете деликатно от купата.

Сглобете кошницата с подаръчни ленти, увийте ги към пръстена на кошницата и пръстена на дръжката. На дъното на готовата кошница поставете декоративна трева и наредете Великденските яйца.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР