Малка отломка от скала, намерена в поле в Глостършир в

...
Малка отломка от скала, намерена в поле в Глостършир в
Коментари Харесай

В Англия откриха метеорит, по-стар от Земята

Малка отломка от канара, открита в поле в Глостършир в западната част на Англия, се оказа античен, написа РИА Новости. Учените пресмятат възрастта му на 4,6 милиарда години. Това е най-старият астероид, открит на Земята до през днешния ден. Възрастта на самата планета е 4,54 милиарда години, което значи, че той е по-стар от самата Земя. Находката се оповестява в прессъобщение на университета в Лъфбъроу.

Според учените този дребен камък с цвят на въглища, открит от гражданин на Лъфбъроу, служителят на Организацията за астрофизични проучвания на Източна Англия (EAARO) Дерек Робсън, е парче галактическа отломка, останало след образуването на планетите на Слънчевата система. Смята се, че е пристигнал на от астероидния пояс, ситуиран сред орбитите на и.
 Учени откриха в Мъртво море минерал, откриван до момента единствено в астероиди Учени откриха в Мъртво море минерал, откриван до момента единствено в астероиди
Учени от Русия, Германия, Съединени американски щати и Италия откриха в Мъртво море минерал, който до момента е намиран единствено в астероиди, заяви ТАСС. Резултатите...

Сега откриватели от университета в Лафбъроу, дружно с сътрудници от EAARO, учат структурата и състава на астероида, който е кръстен Уинчкомб (Winchcombe) на името на селото, покрай което е открит. Учените се надяват да намерят отговори на въпросите за процесите, които са се случили в ранната Слънчева система и, евентуално, за произхода на Земята и живота на нея.

Те употребяват техники като електронна микроскопия за проучване на морфологията на повърхността, както и вибрационна спектроскопия и рентгенова дифракция, които дават подробна информация за кристалната конструкция, химичните етапи и молекулярните взаимоотношения на веществата.

Според създателите материалът на астероида наподобява на едва скрепен бетон, състоящ се от частици и прахуляк, които в никакъв случай не са били подложени на мощни галактически конфликти, т.е. те не са взели участие в образуването на протопланетни тела. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР