Малка е надеждата на спасителните служби да извадят оцелели от

...
Малка е надеждата на спасителните служби да извадят оцелели от
Коментари Харесай

Десетки все още под руините на ударения от руски ракети блок в Днипро

Малка е вярата на избавителните служби да извадят оживели от руините. Десетки съумяха да се измъкнат, само че и доста са в неопределеност.

 

Спасителните служби показват, че са чули хора, крещящи за помощ под отломките от 9-етажната постройка в източния централен град. Акцията по спасяването на потърпевшите се случва при минусови температури, което затруднява спасителите.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че жилищният блок е бил ударен от съветска ракета Х-22, за която е известно, че е неточна и че Украйна няма противовъздушна защита, с цел да я смъкна. Ракетата от руската ера е създадена по време на Студената война за заличаване на военни кораби.

Русия изстреля две талази от ракети против Украйна в събота, поразявайки цели в цялата страна, до момента в който борбите не престават да се водят на бойното поле в Соледар и Бахмут.

Москва, която нахлу предишния февруари, удря енергийната инфраструктура на Украйна с ракети и дронове от октомври, причинявайки всеобщи прекъсвания на тока и спирания на централното отопление и течащата вода.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към съветските жители след офанзивата и осъди " страхливото им безмълвие ". 

" Един ден същите тези терористи ще дойдат и за вас. Злото е доста сензитивно към страха. Винаги помни тези, които се опасяват и се пробват да се скатаят, да се спазарят. Когато злото пристигна за вас, няма да има кой да ви отбрани ", уточни Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР