Малдивите са застрашени от изчезване до края на века, ако

...
Малдивите са застрашени от изчезване до края на века, ако
Коментари Харесай

Заради климатичните промени Малдивите са застрашени от изчезване

Малдивите са застрашени от изгубване до края на века, в случай че светът не се оправи бързо и поредно с климатичните промени, съобщи министърът на околната среда и технологиите на страната Аминат Шауна.
Според нея, в случай че на природата не престават да бъдат нанасяни същите вреди като в този момент, тогава към 2100 година Малдивите " няма да съществуват ".
 Българи окупираха Малдивите и Занзибар по празниците Българи окупираха Малдивите и Занзибар по празниците
Стотици българи посрещнаха 2021 година на крайбрежията на Индийския океан. Двете най-посещавани дестинации тази година бяха Занзибар и Мал...
„ Изменението на климата е действително и ние сме най-уязвимата страна в света “, сподели министърът по CNBC.
Тя означи, че през днешния ден 80% от Малдивите са ситуирани на височина Шауна също по този начин добави, че по-голямата част от сушата е подложена на наводнения, както и на ерозия на бреговата линия.
Властите към този момент поставят старания да понижат въздействието на изменящия се климат. Малдивите са подхванали ограничения за отбрана на крайбрежните региони. Освен това страната се стреми да стане водач в намаляването на излъчванията на парникови газове, с цел да убеди други страни да последват образеца ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР