Мълчанието и отказът да се осъди официално почитането с овации

...
Мълчанието и отказът да се осъди официално почитането с овации
Коментари Харесай

Захарова: Мълчанието след овациите в канадския парламент за нацист е срамно

Мълчанието и отводът да се осъди публично почитането с аплодисменти в канадския парламент на 98-годишния нацист Ярослав Хунка, служил в SS дивизия „ Галисия “, е срамно събитие, което жигосва " великите сили " на Запада. Това сподели по време на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестиха съветски медии.

„ Разбира се, скандално е, че западната общественост, непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, не реагира по никакъв метод на този фрапантен акт на поддръжка за неонацизма и отхвърли да осъди публично почитането на ветерана на дивизията Секретен сътрудник Галиция от великите сили – това е срамно и уличаващо събитие “, означи Захарова.

Според Захарова в бъдеще надали може да се чака естествена реакция от Лондон, Вашингтон и Париж.

„ Не сме чували и мисля, че в никакъв случай няма да чуем нищо от Даунинг стрийт, нито от Белия дом, нито от Шанз Елизе по този въпрос. Това не е да подценявам съветските публицисти. Това е нацист в канадския парламент, и това е свято за тях “, съобщи Захарова.

Миналата седмица „ Асошиейтед прес ” разгласява фотоси, показващи по какъв начин Хунка е приветствана от присъстващите по време на тирада на украинския водач Владимир Зеленски в канадския парламент на 22 септември. Впоследствие съветското външно министерство съобщи, че обществената прослава на нацистите „ е най-хубавата характерност на ръководещия режим на премиера Джъстин Трюдо “, до момента в който съветската страна не има намерение „ да се помири с метода, по който канадските либерали флиртуват с нацизма “. ”

Канадският външен министър Мелани Жоли във вторник прикани за оставката на ръководителя на Камарата на общините Антъни Рота поради абсурда с нацистките предложения. Тя назова случая „ безусловно недопустим “ и „ срам за Камарата, за канадците “. По-късно Рота разгласи, че се отдръпва от поста си.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР