Мълчалив протест организираха пред сградата на общината в Елхово кандидати

...
Мълчалив протест организираха пред сградата на общината в Елхово кандидати
Коментари Харесай

Елховският кмет не позволявал на опоненти да се рекламират

Мълчалив митинг проведоха пред постройката на общината в Елхово претенденти за народни представители от " Републиканци за България " -Ямбол, оповестиха от партията.

Мотивът им е, че кметът на Елхово Петър Киров който се явява и регионален координатор на ГЕРБ в Ямбол , бил показал административен произвол и политическа дискриминация.

" Вече две седмици кметът ни бави съзнателно и отхвърля да издаде позволение за слагане на рекламните ни материали ", съобщи ръководителят на републиканците и лидер на листата в региона Георги Славов.

По думите му настояването е импортирано на 12 март 2021 година . При инспекция на 17 март 2021 година чиновник на центъра за обслужване на жители му декларирал, че няма да получат позволение. Не е връчен обаче и отвод, какъвто е нужен по законовия ред.

" Това е чиста проба административен произвол, за съзнателно да ни се провали предизборната акция ", сподели Георги Славов.

Кметът на община Елхово е издал заповед, с която регламентира слагането на пропагандните материали. В нея няма възбрана за разполагането им по стълбове за улично осветяване, каквото е настояването на републиканците. Въпреки това кметът не се е произнесъл по настояването им.

" Наложи се да отнесем въпроса до РИК, които го препратиха отново на кмета по подготвеност, който пък от немай къде ни изпрати фиктивен отговор сякаш да сме доуточнявали нещо. Разрешение и до през днешния ден няма, в това време акцията е към своя край ", настояват представители на Републиканци за България, обяснявайки повода за митинга си.

По думите на Георги Славов това е жестоко нарушаване на изборното законодателство за да се попречи на неговата партия свободно да упражни правото си, обезпечено от Изборния кодекс.

" Познавам Петър Киров доста добре, 12 години сме правили дружно избори до момента в който бях в ГЕРБ. Тогава проблем нямаше да се слагат същите материали на същите стълбове, като на тях беше и фотографията на кмета. Сега внезапно има проблем. Не мога да дефинира протичащото се по различен метод с изключение на като политическа принуда ", безапелационен е Георги Славов.

По думите му по този начин се илюстрирал техният слоганът: " За страна с правила! " . За да не може никой да злоупотребява със закона, с цел да не може никой да злоупотребява с разпоредбите, с цел да не може да си разрешават сходна политическа принуда и сходно тъпчене на закона ", сподели още лидерът на 31 МИР-Ямбол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР