Малък сечко иска да бъде Голям Сечко и да покаже

...
Малък сечко иска да бъде Голям Сечко и да покаже
Коментари Харесай

Проф. Рачев със супер прогноза за февруари и пролетта, ето какво ще е положението във Варна

" Малък сечко желае да бъде Голям Сечко и да покаже мускули. Поредната топла зима ще имаме през февруари, като първия ден от новия месец ще бъде студен. Декември беше с 2,5 градуса по-топъл, изпращаме януари с два градуса по-топло от естественото и февруари чакаме да е по-топло

В петък ще мине доста бърз леден фронт и ще намали температурите. В Европа общо взето ще бъде топло ", това съобщи климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

" В София в петък фронта ще намали температурите с 3-4 градуса, в събота и неделя ще бъде относително топло, последния зимен месец. Няма да има учредения за превалявания. Днес и в петък те ще бъдат алегорични, колкото да не е без никак ", съобщи той. 

" В Пловдив до събота ще има негативни температури. На Боровец и Пампорово времето ще бъде прелестно. Ще има хубава снежна завивка. Всички ще могат да се радват.

Във Варна в петък ще има леко захлаждане, а по-късно ще има леко нарастване на температурите. В Русе ще бъде хладно. В Плевен ще имаме хубаво пролетно хладно време, позитивни температури от събота. Може да стане 20-25 градуса.  

Прогнозата за февруари европейския модел споделя, че в северна Европа ще бъде хладно. Американците са по-дашни - ще бъде с 1-2 градуса по топло, като в България по ниските елементи ще бъде 1-2 градуса ", изясни климатологът.

" Ако не се наруши последните 10 години традицията, пролетта ще бъде по-топла. Ще вали повече от обикновено, съгласно европейския модел ще има 10-15 % превалявания. Според американския модел ще има 10-20 %. Топъл февруари, с превалявания, малко по-високи от нормата. Зимата се обрисува да бъде следващата топла зима.

През последните години се измества максимума на снежната завивка пред март. Има едно евакуиране на по-хладното време към началото на пролетта ", приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР