Малък инцидент предизвика напрежение сред охраняващите британския премиер Тереза Мей

...
Малък инцидент предизвика напрежение сред охраняващите британския премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

Инцидент с кортежа на Тереза Мей и Шарл Мишел в Белгия

Малък случай провокира напрежение измежду охраняващите английския министър председател Тереза Мей и белгийския министър-председател Шарл Мишел тази заран, заяви английският Mirror. По пътя към военното гробище Saint-Symphorien, където да положат цветя в памет на жертвите от Първата международна война, колоната с коли е била сюрпризирана от внезапно набиване на спирачки от движеща се пред нея кола.

В резултат единият от двамата мотоциклетисти-полицаи, които са били отпред, е направил внезапен завой и се е сблъскал с сътрудника си. Двамата са паднали от моторите и са леко потърпевши.

Кортежът е бил спрян за няколко минути, до момента в който се обясни положението на падналите служители на реда. След като на мястото е пристигнала Спешна помощ и ги е отвела за обзор, колоната още веднъж е потеглила на път.

Тереза Мей и Шарл Мишел се поклониха пред гробовете на двама английски бойци - Джон Пар и Джорд Елисън, считани за първата и последната английска жертва на Първата международна война. Те са починали надлежно на 21 август 1914 година и на 11 ноември 1918 година.

В рамките на отбелязването на стогодишнината от края на Първата международна война Тереза Мей посети Белгия преди да отпътува за Северна Франция, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон.

Шарл Мишел ще дойде на следващия ден в Париж, с цел да взе участие дружно с десетки други задгранични представители в тържествата в чест на примирието от 1918 година

В белгийския град Монс отбелязването на годишнината стартира през днешния ден и ще продължи до неделя. Това е градът, където английските бойци влизат в първите си борби против германците в края на август 1914 година след бързата инвазия на Германия в Белгия. След близо четири години на немска окупация белгийският град е освободен в нощта на 10 против 11 ноември 1918 година от канадски войски, участващи във войната като част от английската имперска войска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР