Малък град в Южна Бразилия строи нова гигантска статуя на

...
Малък град в Южна Бразилия строи нова гигантска статуя на
Коментари Харесай

Нова статуя на Исус в Бразилия ще надмине по височина тази в Рио

Малък град в Южна Бразилия строи нова гигантска скулптура на Христос, която ще е по-висока от издигащата се над Рио де Жанейро на хълма Корковадо, съобщи Франс прес.

Изграждането на статуята, чиито ръце и крайници бяха прикрепени тази седмица, стартира през 2019 година в Енкантадо, град с 22 000 поданици, ситуиран на 144 км от Порто Алегри в щата Рио Гранди до Сул, написа Българска телеграфна агенция.

Работата по издигането на статуята би трябвало да приключи до края на тази година, споделят от Асоциацията на приятелите на Христос, която координира плана.

" Това сигурно е ден за празнуване, за страхопочитание ", написа в обществените мрежи Жилсон Конзати, консултант на плана и наследник на основателя, Адроалдо Конзати, някогашен кмет на града, който умря през март от затруднения, свързани с ковид.

Статуята на Христос Закрилника на Енкантадо, ще е висока с постамента 43 метра, което ще я подреди на трето място по-височина в света. Размахът на ръцете на статуята е 36 метра.

Монументът ще има вътрешен асансьор и панорамна тераса. Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, един от знаците на Бразилия, е висока 38 м и е открита през октомври 1931 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР