Максималното количество за някои и минерали в хранителните добавки се

...
Максималното количество за някои и минерали в хранителните добавки се
Коментари Харесай

С нова наредба: Променят количествата на витамините в хранителните добавки

Максималното количество за някои и минерали в питателните добавки се усилва с нова разпоредба на министерството на земеделието. Тя е оповестена за публично разискване, написа.
Драстично се усилва позволеното количество витамин C в питателните добавки - от 600 на 1700 мг. Допустимият фосфор също се подвига няколко пъти - от 250 на 1250 мг, фолиевата киселина - от 400 на 600 мг, витамин D - от 10 на 35 мг, витамин E - от 100 на 270 мг, витамини B6 - от 10 на 16 мг. Максималните количества за витамин А и манган пък се понижават. За някои субстанции като B1, B2, B12 и хром, стойностите ще се дефинират по отношение на оценката на риска за другите потребителски групи и приема им от други хранителни източници.
 Какво се случва с тялото ни, в случай че не ни доближава витамин В12? Какво се случва с тялото ни, в случай че не ни доближава витамин В12?
Чувството за тежка и непрекъсната отмалялост може да е симптом на анемия, породена от недостиг на витамин В12, написа в. „ Експрес ”, п...
Тези количества обаче не важат за деца, бременни и кърмачки. Техният дневен банкет би трябвало да е съгласуван с условията по наредбата за физиологичните правила за хранене, където те са разказани за другите потребителски групи. Новата разпоредба дефинира и веществата, които се не разрешават - които не са храни съгласно европейските правила. В добавките не може да се поставят и наркотични субстанции.
Създава се и указател на питателните добавки. Досега производителите и търговците трябваше единствено да уведомят районната ревизия по публичното здраве. Сега към този момент ще би трябвало да се записват по Закона за храните. Това важи и за тези, които продават хранителни добавки онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР