Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на

...
Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на
Коментари Харесай

Борисов: Проверките относно „Емко“ да са в съкратени срокове

Максимално да се редуцира срокът на инспекциите във връзка с завода „ Емко “, изиска министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание. По думите му връщането на лиценза зависи от това да бъдат поправени грешките и да се изпълнят напътствията на проверяващите.

„ По всички военни фабрики и хранилища текат инспекции, тъй че тя не е ориентирана към тях, само че много хранилища гърмяха, много жертви дадохме, много безобразия се откриха, приказвам - в доста компании. Хората би трябвало да знаят, че всичко зависи от това да си поправят грешките и надлежно в границите на тази една-две седмици най-много, в случай че са си ги отстранили, да им се върне лицензът “, споделя министър председателят Борисов.

Ето и цялата стенограма:

БОЙКО БОРИСОВ: Караниколов, по тематиката „ Емко “. Министерство на вътрешните работи, до една седмица оптимално да се редуцира срокът, службите „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) “ да създадат всички инспекции, които се вършат, и до 6 октомври, в случай че са отразени надлежно, хората там и служащите да знаят, че ще им се върне лицензът. Така че, до 6 октомври да създадат всичко допустимо, там някъде – 5, 6, 7 октомври, тази тематика да завърши, тоест да си изпълнят всички инструкции на работа „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) “. По всички военни фабрики и хранилища текат инспекции, тъй че тя не е ориентирана към тях, само че много хранилища гърмяха, много жертви дадохме, много безобразия се откриха, приказвам - в доста компании. Хората би трябвало да знаят, че всичко зависи от това да си поправят грешките и надлежно в границите на тази една-две седмици най-много, в случай че са си ги отстранили, да им се върне лицензът. Това би трябвало да бъде, като стигне до хората.

ЕМИЛ КАРАНИКОЛОВ: Вчера на брифинга, който имах, тъкмо това ги помолих безусловно всички - да отстранят нередностите. Целият Междуведомствен съвет е поел този ангажимент.

БОЙКО БОРИСОВ: Кога имаме отново Междуведомствен съвет?

ЕМИЛ КАРАНИКОЛОВ: На 25 има ексклузивен, в който ще получим информация от работа „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) “, от „ Пожарна сигурност “. В случай, че са отстранени, още тогава ще предприемем дейности.

БОЙКО БОРИСОВ: Добре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР