Максималният осигурителен доход ще бъде повишен от началото на 2024

...
Максималният осигурителен доход ще бъде повишен от началото на 2024
Коментари Харесай

Вдигат максималния осигурителен доход по формула от 2024 г.

Максималният застрахователен приход ще бъде нараснал от началото на 2024 година С бюджета за идната година ще предложим оптималният застрахователен приход да се дефинира по формула, сподели Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ при разискване на плана на бюджет за 2023 година в Народното събрание.

Идеята е оптималният застрахователен приход да вземем за пример да зависи от размера на междинната заплата и по този начин да нараства годишно. До края на актуалната година оптималният застрахователен приход ще остане 3400 лева

Проектът на бюджет за 2023 година беше гласуван на първо четене, само че преди окончателното му приемане ще бъдат направени доста оферти от депутати, стана ясно по време на полемиката.

Искрен Арабаджиев изясни, че при изработването на бюджета за 2024 година ще създадат обзор на всички добавки към пенсиите, в това число и на вдовишките, както и на Учителския пенсионен фонд. А част от разноските, които сега са към бюджета на държавното публично обезпечаване, ще бъдат трансферирани към Агенцията за обществено подкрепяне.

Тезата за подготвяната промяна разви Георги Ганев от ПП-ДБ. Според него размерът на пенсиите би трябвало да зависи от приноса към осигурителната система на всеки обезпечен, а това което не доближава да минава през обществената политика.

С по-малко пари да се реализира повече, изясни той. Така хора, които получават наеми и ренти нямат потребност от подкрепяне и могат да са на минималната пенсия, даже тя да е под линията на беднотия, стана ясно от думите му.

Но при по този начин показаната промяна не стана ясно за какво човек, който е работил 40 години и от самото начало е бил обезпечаван на невисок приход би трябвало да получава пенсия под линията на беднотия, в случай че неговият дядо му е завещал ниви, от които взима някаква лихва, написа Труд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР