Максимална присъда от 5 до 12 години затвор за смърт

...
Максимална присъда от 5 до 12 години затвор за смърт
Коментари Харесай

Обсъдиха по-тежки наказания за нарушителите на пътя

Максимална присъда от 5 до 12 години затвор за гибел на пътя по несъобразителност. Повече от осем часа продължи разискването на окончателните промени в Наказателния кодекс в последния работен на депутатите.
Те одобриха наказването при гибел на пътя, провокирана от пийнал, дрогиран или с превишена скорост да е от 10 до 20 години затвор, вместо сегашните от 5 до 20 години. За превишена скорост обаче единствено в случай че е в обитаемо място с над 50 километра в час. При злополука със умрял, само че без тези условия, наказването става от 5 до 12 години отнемане от независимост. Сега то е от 3 до 10 години.
Също по този начин се криминализира вторият отвод от тест за алкохол и опиати. При такова нарушаване се планува до 6 месеца затвор и санкция от 2000 лв.. Сред няколко срещи с близки на починали на пътя депутатите от всички парламентарни групи даваха обещания и да се вкара квалификацията „ пътно ликвидиране “.
Този текст обаче отпадна и провокира остра реакция измежду фамилиите на починали на пътя.
Преди няколко седмици 19-годишният Стефан се прибира от работа. Жената зад кормилото кара бързо. Пада в дере от мост, който е 11 метра. Въпреки битката на лекарите за живота му той умира след 28 дни. С вяра за правдивост, околните на Стефан идваха на всяка среща с депутати, която се организира през последните седмици. Те и още 10 фамилии упорстваха да се вкара квалификацията " пътно ликвидиране " в Наказателния кодекс.
След измененията фамилиите на починали на пътя към този момент са взели решение през септември да стачкуват. Хората ще се върнат за следващ митинг пред Народното събрание с връщането на депутатите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР