„Максар текнолъджис“, която следи струпването на войските от седмици, обяви,

...
„Максар текнолъджис“, която следи струпването на войските от седмици, обяви,
Коментари Харесай

Сателитни снимки: Русия обгражда Украйна от Беларус, Донецк и Крим

„ Максар текнолъджис “, която следи скупчването на войските от седмици, разгласи, че фотосите демонстрират неотдавнашно идване на хеликоптери – транспортни и щурмови, в редица региони наоколо до границата с Украйна. Те показвали и разполагане на спомагателни щурмови самолети, зенитни средства и дронове.

Компанията твърди, че има ново разполагане на минимум 50 хеликоптера в Северозападен Беларус.

Новата хеликоптерна част и бойна група от танкове, бронирани машини на пехотата и съоръжение за материално-техническо обезпечаване са били ситуирани на летище към 16 километра от границата с Украйна.

Междувременно. Това става единствено ден откакто подредиха евакуация на дами, деца и възрастни към Южна Русия, защото считат, че има опасност от спор.

Властите на ДНР и ЛНР оповестиха в петък проекти за евакуация на към 700 000 души, поради опасения от офанзива на украинските държавни сили. По-малко от 7000 са били изведени от ДНР до събота сутринта, заяви локалното министерство на изключителните обстановки.

Украинските военни разгласи през днешния ден, че са установили 12 нарушавания на примирието оп проруските бунтовници в Донбас сутринта след 66 в предходните 24 часа.

Сепаратистките управляващи оповестиха още, че украинските сили са обстрелвали няколко села в събота. Украйна отхвърля изказванията, че приготвя атака към отделилите се Донецк и Луганск и насочи апел към света да жигосах съветските провокации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР