Макс Верстапен започна защитита на своята втора световна титла във

...
Макс Верстапен започна защитита на своята втора световна титла във
Коментари Харесай

Верстапен след триумфа в Бахрейн: Имаме много силна състезателна кола

Макс Верстапен стартира защитита на своята втора международна купа във Формула 1 с успеха в конкуренцията за Гран При на Бахрейн. На „ Сахир “ нидерландецът бе неосъществим и на практика води от старта до финала на надпреварата.

След финала водачът на Ред Бул съобщи, че още след първия стинт, в който се откъсна на над 10 секунди пред преследвачите си, е почнал да управлява темпото си и да пази гумите си. На финала Верстапен победи с задатък от 11.9 секунди пред своя съотборник Серхио Перес, до момента в който приключилият на третата позиция Фернандо Алонсо бе на цели 38.6 секунди зад спечелилия.
 Недостижим Верстапен завоюва в Бахрейн, Перес и Алонсо допълниха подиума Недостижим Верстапен завоюва в Бахрейн, Перес и Алонсо допълниха подиума
„ Много добър първи стинт, в който отворих преднината си, а по-късно се грижех за гумите си тъй като в никакъв случай не знаеш какво ще се случи в надпреварата. Ние искахме да сме сигурни, че разполагаме с верните гуми в положително положение. Разбира се доста се веселя, че най-сетне завоювах тук “, сподели Верстапен след първата си победа в Гран При на Бахрейн.

Той също по този начин разяснява и цялостното си показване в надпреварата на „ Сахир “, казвайки, че не е имал никакви основни проблеми. Той също по този начин добави, че RB19 е доста добра спортна кола, което не са доста положителни вести за противниците на Ред Бул.

„ Нямах огромни проблеми в хода на надпреварата, единствено дребни неща, които желаех да доуточня. Мисля, че имаме добра спортна кола, сигурен съм, че ще се оправим с тези проблем в идващите надпревари.

„ Искам да благодаря на тима за свършеното през зимата и положителната кола, която ни дадоха през днешния ден “, съобщи нидерландецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР