Макс Верстапен се откъсна напред още в първите обиколки и

...
Макс Верстапен се откъсна напред още в първите обиколки и
Коментари Харесай

Първото състезание за сезона приключи с разгромяваща победа на Ред Бул

Макс Верстапен се откъсна напред още в първите обиколки и остави интригите и борбите надалеч обратно.

Серхио Перес имаше известни проблеми с темпото на Шарл Льоклер, само че след ексцентричното решение на Ред Бул да посетят първия бокс за промяна на меките гуми с други меки гуми, се оказа на позиция да си върне второто място и в последна сметка да го циментира.

Разбира се, Ферари имаха своите заслуги за шеметния триумф на противниците си. Темпото им бе не неприятно, само че това, което се случи с колата на Льоклер е симптоматично. Вчера батерията съобщи алената кола, а през днешния ден - мотора с черното конче... Така не става. Т.е. по този начин не се става първенец. Нито тима, нито водача.

Карлос Сайнц се бореше до последно на пистата. Не устоя на темпото на брутално мощния Алонсо, само че удържа напъните на Люис Хамилтън в обиколките до края.

Явно е, че Астън Мартин са много напред, по отношение на предходната година. Дори контузеният Ланс Строл удържа шестата позиция, макар, че вземаше десните завои с доста необикновен захват на кормилото, евентуално поради болките в рамото. НО! Никой не чу и думица недоволство от него. Лоранс Строл преди надпреварата удостовери пред Мартин Брандъл, че синът му може да издържи надпреварата, тъй като в събота е направил цялостна симулация на съревнование (виртуално), при сходни натоварвания, като в същинско.

Хамилтън и Ръсел изгубиха позициите си от колите на Астън Мартин, само че това им е дребния проблем. Тото Волф към този момент обществено призна, че концепцията на колата им е сбъркана. Дали ще се оправят през този сезон? Не е ясно. Но постоянно може да се чака положително показване в някои от надпреварите, както бе и предходната година. Със сигурност обаче няма да се борят за купата още веднъж.

Валтери Ботас и Пиер Гасли през днешния ден демонстрираха на тимовете си за какво са на пистата - с цел да печелят точки! Гасли май си откри тима. В същото време съотборника му Окон се изгуби в санкции и санкции поради наказванията...

Албон затвори десетката през днешния ден! Нищо ново за него. Уилямс към този момент имат точки през 2023 година за разлика от Макларън.

Това е новият неуспех. Макларън - законодателят в края на 80-те и в края на 90-те. Шампионът в края на 10-те през днешния ден бе на дъното. И нека не е нагълтал доста вода...

Може би чакахме по-интересна конкуренция, поради дребните разлики от тестванията, само че каквото - такова! Дано имаме битка за успехите, а освен за третото място, тъй като това... към този момент сме го гледали неведнъж... и не е по никакъв начин забавно!

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР