Макс Верстапен с Ред Бул бе най-бърз в първата свободна

...
Макс Верстапен с Ред Бул бе най-бърз в първата свободна
Коментари Харесай

Верстапен най-бърз в първата тренировка в Малайзия

Макс Верстапен с Ред Бул бе най-бърз в първата свободна подготовка за Гран При на Малайзия през днешния ден. Той направи обиколка на пистата " Сепанг " за 1:48.962, изпреварвайки съотборника си Даниел Рикардо с 0.757 минути. Трети в класирането от дъждовната сесия, която стартира с излизането на колата за сигурност, проверяваща дали трасето е уместно за каране, бе Фернандо Алонсо с Макларън.
Стюардите разрешиха на водачите да стартират работа половин час след формалния старт на тренировката. Днес Алонсо тестваше ореола и посвети първите си обиколки на събиране на данни с него. Той излезе първи на пистата с гуми за изцяло влажен асфалт, само че последователно се включиха и останалите. Последни се появиха двата Ред Була, Хамилтън и Фетел.

 Тренировки за Гран При на Малайзия 2017 @@@

Първото най-хубаво време бе обещано от Даниел Рикардо, а няколко минути по-късно започнаха и завъртанията на пистата, съпроводени от жълти знамена. За шанс не се стигна до произшествия.

Четвърти приключи Кими Райконен с Ферари, следван от Фетел. Шести и седми останаха Хамилтън и Ботас, а топ 10 затвориха Ланс Строл, Пиер Гасли и Сергей Сироткин.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР