Макс Верстапен отстъпи своя болид на Лиам Лоусън за първата

...
Макс Верстапен отстъпи своя болид на Лиам Лоусън за първата
Коментари Харесай

Верстапен спечели втората тренировка

Макс Верстапен отстъпи своя болид на Лиам Лоусън за първата подготовка преди Гран При на Абу Даби по-рано през днешния ден, само че и това не попречи на международния първенец да запише най-хубавото време във втората подготвителна сесия на „ Яс Марина “.

Пилотът на Ред Бул съумя да стигне до 1:25.146 по време на квалификационните симулации в средата на сесията, което е с 1.517 секунди по-добро достижение от това, с което Люис Хамилтън оглави първата подготовка.

Причината за това внезапно възстановяване на резултатите е фактът, че втората сесия се организира в изискванията на залязващо слънце и надлежно температурите на въздуха и асфалта бяха по-ниски. Това пък даде повече сцепление на водачите, което им разреши да бъдат толкоз по-бързи по отношение на по-ранната сесия.

Самият Хамилтън приключи втория час за подготовка на четвърта позиция, с пасив от 0.615 от Верстапен. Пред него се класираха съотборникът му Джордж Ръсел и Шарл Леклер от Ферари, които приключиха на надлежно 0.341 и 0.453 от международния първенец. Петицата в края на втората подготвителна сесия преди последния старт за сезона във Формула 1 добави Серхио Перес, който изостана с 0.706 от своя съекипник Верстапен.

Последният от водачите на трите огромни тима Карлос Сайнц се класира шести, а двамата представители на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо заеха седмото и осмото място. Топ 10 затвориха Дениъл Рикардо и Валтери Ботас, като Рикардо бе последният водач, който изостана с по-малко от секунда от Верстапен. Австралиецът приключи на 0.978 от своя някогашен съотборник.

Последният спортен уикенд във Формула 1 за 2022 година продължава на следващия ден с третата свободна подготовка, която ще стартира в 12:30 часа българско време. Тя обаче ще се организира под следобедното слънце в Близкия изток, което значи, че резултатите от нея няма да бъдат представителни за действителния баланс на силите преди квалификацията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР