Макс Верстапен бе на път да си гарантира полпозишъна за

...
Макс Верстапен бе на път да си гарантира полпозишъна за
Коментари Харесай

От Ред Бул обясниха провалената квалификация на Верстапен в Сингапур

Макс Верстапен бе на път да си подсигурява полпозишъна за утрешната Гран При на Сингапур във Формула 1 по време на квалификацията на „ Марина Бей “ по-рано през днешния ден. При условият на изсъхваща писта международният първенец бе един от последните водачи, които започнаха летяща обиколка в решителната фаза на квалификацията.
 Грешка на Ред Бул разреши на Леклер да завоюва квалификацията в Сингапур Грешка на Ред Бул разреши на Леклер да завоюва квалификацията в Сингапур
При тези условия това постоянно е от огромно значение и до края на втория бранш водачът на Ред Бул бе построил задатък от цели 0.905 секунди пред Шарл Леклер, който заемаше първата позиция в този миг. Само няколко завоя по-късно обаче Верстапен получи разпореждане да не приключва обиколката си и да се прибера в бокса неотложно.

Така той не съумя да усъвършенства времето си и ще потегли едвам осми в утрешния ден, до момента в който Леклер ще има чиста писта пред себе си на старта. Още сега, в който Верстапен бе извикан в бокса по този начин незабавно се появиха подозрения, че механиците на Ред Бул не са поставили задоволително гориво в неговия автомобил.
 Верстапен: Много зле се получи Верстапен: Много зле се получи
Точно това потвърдиха и от лагера на „ Биковете “ единствено няколко минути след края на квалификацията в Сингапур. Инженерите на Верстапен са имали съществени подозрения, че той ще има задоволително гориво, с цел да могат комисарите да създадат проба на сместта след края на сесията, което може евентуално да докара до дисквалификация и старт от бокса.

„ Мисля, че объркахме сметките. Заредихме колата за 5 обиколки, само че пистата доста бързо се усъвършенства и имахме време за още една, което беше доста добре. Но е доста значима да дадеш проба за горивото и решението беше доста мъчно, тъй като той подобряваше времето си с 2.5 секунди. 

„ Ако не дадеш такава проба стартираш от бокса, което е тъпо, тъй като колата имаше ужасно движение и Чеко го сподели. Само две стотни не му стигнаха за полпозишъна. Направихме живота си с Макс доста сложен за на следващия ден, само че ще дадем всичко от себе си, тези коли най-малко могат да се състезават. Ще е значимо Чеко да направи добър старт тъй като надпреварата на следващия ден ще е дълго “, съобщи шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър пред нидерландската медия Viaplay.

Именно това коства на Себастиан Фетел втората позиция в Гран При на Унгария предходната година, а в предишното сме виждали много случаи, в които водачите нямат наложителния един кг гориво в своя контейнер в края на квалификацията или надпреварата. Отново Фетел загуби полпозишъна си в Абу Даби през 2012 година поради подобен проблем, а няколко месеца по-рано и Люис Хамилтън бе сполетян от същата орис в Гран При на Испания.

Точно заради тази причина от Ред Бул този път избраха да заложат на сигурното и да извикат Верстапен в бокса, отказвайки се от полпозишъна, само че гарантирайки си старт от първата половина на колоната, а не от нейното дъно.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР