Макфий допълни, че Еврокомисията е в контакт със засегнатите страни,

...
Макфий допълни, че Еврокомисията е в контакт със засегнатите страни,
Коментари Харесай

Говорител на ЕК: Засега няма опасност за сигурността на газовите доставки заради течовете от „Северен пото...

Макфий добави, че Еврокомисията е в контакт със засегнатите страни, като се следи и обстановката с теча и следствията от него върху околната среда и корабоплаването. Говорителят на Европейска комисия напомни, че по „ Северен поток “ 1 няма доставки от няколко седмици, а „ Северен поток “ 2 няма лиценз.

 

Запитан дали Еврокомисията изключва опцията за бойкот той отговори, че е рано да се спекулира за аргументите.

 

За повредите по двата газопровода под Балтийско море Русия не изключва и версията за бойкот, съобщи по-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

Налягането и в двата газопровода под Балтийско море – „ Северен поток “ 1 и 2 е спаднало, гласи днешното известие на немския мрежов оператор, публикувано след откритото приключване на синьо гориво от две тръби. Щетите бяха избран като „ невиждани “ от сдружението, което ръководи тръбопроводите.

 

Шведските морски управляващи оповестиха тази заран, че са издали предизвестие за течове от две точки по газопровода „ Северен поток 1 “ в шведски и в датски води.

 

Говорител на шведската морска администрация посочи, че двете приключвания на газ са доста близо едно до друго - североизточно от датския остров Борнхолм.

 

Засега не е ясно какво е предизвикало течовете. Тази заран се оповестява за доста спаднало налягане и в двете тръби на „ Северен поток 1 “, по който от лятото не тече съветски газ към Германия.

 

В нощта против понеделник падна налягането по едната от двете тръби на „ Северен поток 2 “. Тръбопроводът беше приключен и напълнен с 300 милиона кубически метра газ, когато немският канцлер Олаф Шолц го спря малко преди началото на войната в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР