Макензи Коуел е 17-годишна ученичка по козметология в Уеначи, Вашингтон,

...
Макензи Коуел е 17-годишна ученичка по козметология в Уеначи, Вашингтон,
Коментари Харесай

Зловещото убийство на 17-годишната гримьорка Макензи Коуел

Макензи Коуел е 17-годишна ученичка по козметология в Уеначи, Вашингтон, когато на 9 февруари 2010 година излиза от учебното заведение за къса отмора, потегляйки с колата си. Но нейн съученик е тъкмо зад нея – и носи със себе си тъмни планове.

Когато четири дни по-късно Макензи е открита удушена и намушкана до гибел в река Колумбия, полицията не разполага с доста следи, най-малко до момента в който името на Кристофър Уилсън не притегля вниманието им. Косвените доказателства, както и част от физическите, допускат, че той е килърът, само че остават въпроси: дали няма и други съучастници в бруталното ликвидиране?

 YouTube

На този запис от камера за видеонаблюдение Макензи Кауел е забелязана жива за финален път.

Макензи Никол Коуел е родена на 1 април 1992 година и през 2010 година приключва гимназия Уеначи, като отвън нея прекарва времето си сред домовете на двамата си родители. Коуел е отдадена танцьорка в учебния танцов състав и също по този начин взе участие в стратегия за образование по козметология в Академията за дизайн на косата, която се намира в центъра на града.

В 15:00 часа на 9 февруари Коуел излиза от академията за 15-минутна отмора през задната врата, където е записана от външните охранителни камери да минава през паркинга и да влиза сама в алената си кола. Това са последните й изображения жива.

С изключение на малко известие до нейния другар „ Хей “, което получава същия отговор в 15:42 ч., всички позвънявания до телефона на Коуел по-късно отиват напряко към гласовата поща. Тя има още занятя в този ден – часовете завършват в 17:00 ч. – само че в никакъв случай не се връща за тях.

Бащата на Коуел оставя поредност от гласови известия на щерка си към 17:40. и става все по-притеснен, когато същата вечер тя не се прибра вкъщи. Около 20:00 ч. животновъд оповестява за изоставена кола покрай дома му в Питчър Кениън. Тя е на Макензи и полицията се обажда на притежателя й по регистрация, Рийд Коуел, който споделя на служителя на реда, че липсва освен колата, само че и водачът – неговата щерка.

Един-единствен комплект следи в снега води далеко от автомобила и скоро стартира търсене с полицейски хеликоптер и кучета. Кучето открива миризмата на Коуел единствено в колата – само че трима локални поданици си спомнят, че са видели слаб мъж с тъмна коса и мрачно палто да се отдалечава от колата надолу по пътя сред 4:30 и 5:30 следобяд.

 Фейсбук

На 13 февруари, четири дни след изгубването й, тялото на Макензи е намерено в река Колумбия, в тихата курортна част Кресент Бар, на към 30 километра източно от Уеначи.

Аутопсията демонстрира, че момичето е умряло на 9 февруари сред 15:30 и 16:30 часа. Тя не е имала опиати или алкохол в организма си, не е била полово насилeна и към момента носи униформата си от Академията. Коуел е получила контузия с тъп предмет на главата и е билa удушенa и намушканa.

Обезпокоително е, че кухненският нож е открит към момента забит в рамото й, където килърът се е опитал да отреже ръката й.

Сформирана е мултиведомствена работна група с поддръжка и от ФБР и родителите на Коуел са осведомени за шокиращото ликвидиране на щерка им. Следователите скоро отхвърлят фамилията като обвинени, в това число гаджето на майката на Коуел, с който момичето е имала известни пререкания в предишното. Но откакто следователите интервюират стотици хора и получават съответните ДНК проби, скоро в тази ситуация се появява нов поврат.

Съобщава се, че един от информаторите на полицията, жена на име Лиз Рийд, замесва в обстановката двама локални дилъри на опиати, като твърди, че в действителност е гледала „ смъртен клип “ (snuff film – псевдожанр, в който се тръвди, че убийството на лентата в действителност е истинско) на убийството на Коуел. Специалната група проверява и двамата мъже в продължение на седмици, само че телефонните записи и наличието им на работните им места (легалните) в следобедната част на деня на изгубването ги оневинява. Информацията на Рийд в последна сметка се оказва невалидна и тя отдръпва думите си – само че към момента твърди, че е гледала клип.

 Twitter

През август различен полицейски осведомител, Тео Кийс, изпраща на следователите писмо от пандиза, в което показва, че би трябвало да проучат някогашния му другар, 29-годишния Кристофър Уилсън. Кийс, малък нарушител с биполярно разстройство в пандиза за непочтено държание (публична голота), написа, че Уилсън посещава същото учебно заведение за хубост като Макензи и има мощно обаяние от гибелта – по-рано даже е работил в траурен дом, откъдето е уволнен за незнайно закононарушение. Кийс споделя още, че, до момента в който са били на някакво празненство, Уилсън внезапно ненадейно почнал да души тяхна другарка, след което я пуснал като че ли нищо не се е случило.

Мистериозният мъж боядисва косата си в черно, носи готически облекла и понякога очна линия и би се вписал идеално в град като Сиатъл – само че не и в дребния Уеначи, където се откроява блестящо. Уилсън е захласнат от известното телевизионно шоу за серийният палач Декстър и даже има татуировка на Ханибал Лектър на ръката си. Приятелите му акцентират, че той не е злобен, просто друг, с някои необикновени ползи. Мненията дали Коуел и Уилсън се познават са разнообразни, само че Уилсън отхвърля.

В деня на убийството охранителните фрагменти го демонстрират да напуща академията 72 секунди след Коуел същия следобяд и местонахождението му през останалата част от деня е незнайно. Телефонните записи демонстрират, че Уилсън поддържа постоянен контакт с някогашната си другарка този следобяд, а тя от своя страна е в контакт с сегашния си другар, който живее на 5 километра от Кресънт Бар.

И още повече – тя му се обажда в суматоха онази нощ: „ Нещо в действителност, в действителност неприятно се е случило. “

Кристофър Скот Уилсън непринудено дава своята ДНК, за която се открива, че подхожда на ДНК на мъжкия профил, открит върху тиксо покрай тялото на жертвата. След като на 6 октомври е разпитан, той е задържан за убийството на Макензи Коуел. ДНК на Уилсън не е открита в колата или върху ножа, а разбор на личната му кола не дава съдебномедицински доказателства, свързващи го с Коуел.

По-късно Уилсън споделя, че е изцапал килима по време на празненство, само че проби от него са изпратени за проучване в престъпна лаборатория, откъдето се удостоверява, че кръвта е на Макензи Коуел. Бившата другарка на Уилсън е задържана за укриване на закононарушение, само че по този начин и не е упрекната от проверяващите.

През април 2011 година мъжът отхвърля договорката на живота си – 6 години за непредумишлено ликвидиране. Преди процеса въпросник, раздаден на правосъдните заседатели разкрива, че 80% от тях към този момент го считат за отговорен. Ден преди този момент, Уилсън взема решение, че няма да получи обективен развой и се признава за отговорен за непредумишленото ликвидиране на Коуел като желае договорката с шестте години.

В последна сметка обаче Кристофър Скот Уилсън насилствено приема нова договорка – присъда от 14 години в подмяна на документ, в който признава виновността, че е предизвикал гибелта на Макензи Коуел. Уилсън се пробва да се отметне съвсем незабавно, само че към този момент е прекомерно късно – той ще остане в пандиза най-малко до 2023 година

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР