Македонците се обявиха в защита на певеца Ламбе Алабаковски, който

...
Македонците се обявиха в защита на певеца Ламбе Алабаковски, който
Коментари Харесай

Македонците се обявиха в защита на подпалвача от Битоля: Ти си герой, Ламбе

Македонците се оповестиха в отбрана на артиста Ламбе Алабаковски, който е арестуван от локалната полиция за палежа на българския културен клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля. Алабаковски направи признания и остава в ареста за 8 дни, оповестява македонското издание

Колкото и да има упования, че мненията ще бъдат разграничени, тъй като е разумно никой да не оправдава решаването на проблемите посредством престъпни закононарушения, македонското общество застава на страната на истината и справедливостта, написа вестникът.

Подкрепата на Ламбе Алабакоски е тип " обществена опозиция ", а самият Ламбе е един тип неговият знак като герой против многочислените несправедливости, които са нанасяни на македонския народ през всичките тези години, изяснява изданието.

Днес в Битоля от 18.00 часа ще се организира митинг в поддръжка на артиста, проведен от партия „ Левица “.



Мнозина в обществените мрежи показват поддръжка за Алабаковски, чиято работа считат за героична, като му оферират помощ.

Оттук и упованията за всеобщ отклик на хора от Битоля, само че и от всички краища на Македония за днешния митинг пред полицейското ръководство в Града на консулите.

Владимир Блажев, прочут като DJ Shorty или по-добре Панчо от ДНК, назова Ламбе „ най-големият ъндърграунд мангуп “.



Колежката му, певицата и водеща Божана Скендеровски го поддържа с думите: „ Ние сме с теб… Ти си воин “…



Телевизионната водеща Ивана Кръстевска показа взаимна фотография във Facebook от изявлението си с артиста, до която написа: „ Истината е една, Македония е една… Ламбе Алабакоски “!

Нейната колежка от телевизия Алфа, водещата Ирена Спировска също показа взаимна фотография с Алабакоски и постави пулсиращо сърце под нея в поддръжка.

По сходен метод, със взаимна фотография и емотикони от сърцето и знамето на Македония, тв водещата Анита Даева изрази поддръжката си към Ламбе.

Неговият съгражданин, битолският артист Петър Горко, показа няколко фотоси на Ламбе като в профила си във Facebook написа статус: „ Да видя, нямам доверие “!



Известният водещ на токшоуто „ Яж бюрек” Янко Илковски разгласи новината за задържането на Ламбе Алабакоски на едноименния си портал, като я показа в профила си във фейсбук: „ Имаше ли задържане за обществено опожаряване на офиса на президента Иванов? „ Аз запитвам за другар? “ – асоциирайки с Ламбе.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР