Македонското вътрешно министерство потвърди, че трима души са разпознати като

...
Македонското вътрешно министерство потвърди, че трима души са разпознати като
Коментари Харесай

Трима души са разпитани за палежа на българското знаме във Вевчани

Македонското вътрешно министерство удостовери, че трима души са разпознати като участници в палежа на по време на карнавала в село Вевчани, в югозападната част на страната.
Инцидентът стана на 14-ти януари. Тримата към този момент са били разпитани от полицията. Прокуратурата ще повдигне обвиняване против тях за " уронване на престижа на непозната страна според член 181 от Наказателен кодекс ". Това обвиняване планува парична санкция.
 Георг Георгиев за запаленото българско знаме: Отвратителен, вандалски, безчовечен акт Георг Георгиев за запаленото българско знаме: Отвратителен, вандалски, безчовечен акт
" Това е един доста рисков рецидив, защото за повторно следим подобен акт. Отвратителен, вандалски, безчовечен акт - по този начин бих го на...
Веднага след случая вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския дипломат в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред държавното управление на Република Северна Македония мощното ни отвращение от този вандалски акт. Ангелов насочи остра вербална нота до Министерство на външните работи на Република Северна Македония, съобщи БГНЕС.
След случая Министерството на външните работи в Скопие осъди изгарянето на българското знаме на карнавала във Вевчани, оценявайки го като нездравословно за репутацията на страната. „ Вековната традиция не би трябвало да бъде застрашена от действия, които омаловажават или наскърбяват народи, страни, изключително нашите съседи. Осъждаме изгарянето на знамето на Република България по време на Карнавала във Вевчани, деяние, което освен поврежда репутацията на Карнавала, само че и репутацията на Република Северна Македония “, оповестиха от МнВР на РСМ.
Президентът на РСМ Стево Пендаровски също осъди подпалването на българското знаме на Вевчанския карнавал. „ Палежът на знамето на Република България по време на карнавала във Вевчани е неприемлив и неоправдателен. Между съседите е належащо създаване на доверие, схващане и почитание “, съобщи президентът.

 Омаловажи ли македонският вътрешен министър запалването на българското знаме? Омаловажи ли македонският вътрешен министър запалването на българското знаме?
Във Вевчани не се случи нищо грандиозно, по политически аргументи то бе превърнато в случай и сензация, съобщи вътрешният министър на Се...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР