Македонският президент Георге Иванов призова премиера Зоран Заев веднага да

...
Македонският президент Георге Иванов призова премиера Зоран Заев веднага да
Коментари Харесай

Георге Иванов: Призовавам Заев веднага да започне процедура за импийчмънт

Македонският президент Георге Иванов прикани премиера Зоран Заев незабавно да задейства процедура за импийчмънт, като акцентира, че неговата позиция във връзка с контракта за името с Гърция е дефинитивна и остава непроменена, съобщи организация МИА.

" Призовавам Заев със същото болшинство от две трети, което е належащо за смяна на конституцията на Република Македония, незабавно да стартира процедура за определяне на отговорност на президента на републиката, т.е. импийчмънт ", се споделя в документално известие за медиите на президента Иванов по отношение на вчерашно изказване на премиера, предава Българска телеграфна агенция.

В предаване на телевизия Канал 5 нощес Заев сподели, че в случай че президентът Георге Иванов не подпише контракта за името с Гърция, откакто жителите гласоподават за него на референдум, парламентарното болшинство ще изиска импийчмънт на президента.

" Моята позиция във връзка с нездравословния контракт за името е дефинитивна и остава непроменена макар всички изказани закани и напън ", съобщи президентът Иванов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР