Македонският премиер обяви Костадин Костадинов за персона нон грата. Причината

...
Македонският премиер обяви Костадин Костадинов за персона нон грата. Причината
Коментари Харесай

Македонският премиер обяви Костадин Костадинов за персона нон грата

Македонският министър председател разгласи Костадин Костадинов за " личност нон грата ". Причината е изявлението на водача на " Възраждане " в  петък при откриването на Българския културен център в Скопие. Според него в думите му имало териториални искания към югозападната ни съседка, предава скопският ефирен канал " Сител “.

" Министерство на външните работи незабавно реагира, министърът на културата също го осъди. И аз желая да го осъдя. Наистина е несвоевременно човек, който е пристигнал на посетители в тази страна, да се държи по този метод. Вчера отворихме български културен център, по този начин, както прилича, с идването на министъра на културата, с нашия министър на културата, по същия метод, както споделих, че ще отворим и македонски културен център в Благоевград, както имаме отворен и в София ", съобщи Ковачевски, съобщи обстоятелства.бг.

Той добави, че сходни политици не са мечтани в РСМ.

" Политици като него през вчерашния ден, има още един, който ми правеше клипове, мога свободно да кажа, че не са по никакъв начин мечтани у нас, тъй като като се изключи че всяват вълнения, като се изключи че всяват непоносимост сред жителите на двете страни единствено поради своя политически интерес, защото те нямат различен политически дневен ред, с изключение на да получат някои дребни политически точки, като предизвикат възприятията на нашите жители, такива политици не са по никакъв начин мечтани за мен персонално у нас и не е нужно да идват въобще тук “, акцентира Ковачевски., представен от " Днес.бг ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР