Македонският премиер Димитър Ковачевски заяви днес пред журналисти, че няма

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски заяви днес пред журналисти, че няма
Коментари Харесай

Македонският премиер отрече за тайни преговори с България

Македонският министър председател Димитър Ковачевски съобщи през днешния ден пред публицисти, че няма никакви секрети договаряния или диалози с България и че всичко, което се разисква, към този момент е известно.

" По разногласието на РСМ с България е нужно бързо решение, само че не и преждевременно. В момента се водят договаряния, само че към момента няма взаимно задоволително решение ", съобщи през днешния ден македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Запитан от публицисти за допустима дата, той отвърна: " Никога не съм се обвързвал с дати. Винаги съм казвал, че имаме потребност от бързо, само че не и преждевременно решение. Външните министерства на двете страни работят по политическите въпроси. Тези политически въпроси се разискват на срещи в сходство със стандартите на интернационалните връзки. В момента работим по продан на хрумвания по отворени политически въпроси и щом има документ или решение, което е задоволително и за двете страни, то ще бъде обявено на институциите в България в сходство с техните законови процедури и у нас в сходство с нашите разпореждания и нашите закони. В момента няма такова взаимно задоволително решение ", сподели Ковачевски.

Премиерът на РСМ отговори и на въпрос по отношение на информацията, че има лица, работещи в държавни институции и такива, които на процедура са работили, с цел да не се реализира съглашение сред Република България и Република Северна Македония и акцентира, че казусът ще бъде прегледан според процедурите. " Аз и министърът на външните работи имахме тази информация още първия ден. Нормално е в границите на Министерството на външните работи да се действа според условията на съответните служби, само че не мога да кажа повече, тъй като е класифицирана информация ", сподели Ковачевски.

Албания желае да се отдели от Скопие по пътя си към Европейски Съюз

Също през днешния ден албанският министър председател Еди Рама съобщи, че страната му ще изиска от Европейския съюз да работи за участие в блока настрана от прилежаща Република Северна Македония, в случай че ветото на България продължава, предава " Ройтерс ". Рама добави, че не е оптимист, че София скоро ще вдигне блокадата за начало на договаряния със Скопие.

" Албания не може да чака повече, до момента в който двете страни решат разногласията, съобщи албанският министър председател. Той направи изявлението, до момента в който представяше изследване, съгласно което над половин милион души или 67% от запитаните желаят Скопие и Тирана да не вървят дружно по пътя към еврочленство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР