Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски определи като пълни

...
Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски определи като пълни
Коментари Харесай

СКОПИЕ НЕ СЕ НАУЧИ: Македонският Демерджиев хули пребития Пендиков

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски дефинира като „ цялостни нелепости “ разказите на пребития Християн Пендиков за ситуацията на македонските българи в РСМ, съобщи БГНЕС.

21-годишният Пендиков бе грубо пребит на 19-ти януари вечерта в родния му град Охрид. Прокуратурата публично заяви, че „ нападението е осъществено на етническа основа “ - заради българската етническа принадлежност на младежа.

След побоя Христиан Пендиков съобщи, че „ в Северна Македония българите могат да бъдат псувани, бити и да се стреля против тях, само че полицията няма да предприеме нищо против нападателите “.

„ Това е цялостна нелепост. В Македония се зачитат правата на всеки един жител, на всеки един човек, който се намира на територията на страната. Самите интернационалните институции правят оценка РСМ като една от най-сигурните страни в района. Тази оценка е основана на информациите, данните и анализите, които се вършат за положението на страната ни.

Според мен, за всеки един жител - албанец, македонец, турчин, сърбин, бошняк, влах, ром не знам още какво - българин, черногорец - страната е на мястото си и постоянно ще пази тези жители “, сподели още Спасовски и добави: Никой няма право да отхвърля правото на самоопределяне на който и да е жител, който живее или идва в РСМ, само че и никой няма право, и няма да позволим, някой различен да отхвърля правото на самоопределяне на македонците и македонския народ. Сами решаваме за бъдещето си. Сами дефинираме своята еднаквост и език.

След блокирането на стотици българи на Граничния пункт Гюешево-Деве Баир на 4-ти февруари, които желаеха да положат цвете пред саркофага на Гоце Делчев в Скопие Спасовски дефинира държанието на служителите на реда като " европейско и ги награди за дейностите си ".

Поради последните произшествия еврокомисарят по разширение на Европейски Съюз Оливер Вархей одобри в Брюксел делегация на македонските българи. Те в детайли описаха за институционалната ненавист и агитация против тях в родината им - РСМ. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР