Македонската министърка с български паспорт се оказа милионерка. Тя оглави

...
Македонската министърка с български паспорт се оказа милионерка. Тя оглави
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Македонската министърка с български паспорт се оказа милионерка

Македонската министърка с български паспорт се оказа милионерка. Тя оглави класацията по благосъстояние в кабинета в Скопие.

Саня Божиновска, министър на енергетиката в държавното управление на Християн Мицкоски, се оказа най-заможният член на кабинета в Северна Македония. Нейната имотна декларация разкрива активи на стойност над 1 милион евро.

В столицата Скопие министър Божиновска има два жилището. Според седмичното македонско издание „ Фокус “, първото жилище е с повърхност от 87 квадратни метра, а второто – 60 квадратни метра, като общата им стойност възлиза на 140 000 евро.

Впечатляващото имотно портфолио на Божиновска включва още четири жилища в чужбина. Два жилището в Испания на обща стойност 560 000 евро, един в Португалия за 162 000 евро и един в Сърбия, оценен на 157 476 евро.
В имотната си декларация министърът показва съществуване на банкови депозити от спестявания и хонорари както в Северна Македония, по този начин и в Чехия. За парцелите в Португалия и Испания са декларирани единствено недвижимости, без съответни парични суми. Божиновска е притежател и на компания в Чехия.

Освен самата Божиновска, нейните родители и братя също имат българско поданство.

SafeNews напомня: Министърката с български паспрот Саня Божиновска от РСМ – протеже на сръбски олигарси.

Разследване на БГНЕС разкрива връзката ѝ с Воин Лазаревич, притежател на компанията „ РУДНАП ГРУП “, където тя заема позицията шеф. Лазаревич е измежду водещите предприемачи в енергийния бранш на Западните Балкани, като името му попада в „ Панамските досиета “. Неговата активност включва търговия с електрическа енергия от България и бизнес инициативи в Русия, свързани с банкова институция, основана за заобикаляне на глобите против режима на Слободан Милошевич.

Воин Лазаревич се прочува като един от най-големите предприемачи в областта на енергетиката и най-много с аферите, свързани с търговията на ток и приватизацията на Националната спестовна каса. Той е купувал ток от България. Имал бизнес и в Русия, който е обвързван с банка, основана да заобикаля глобите, наложени на Югославия на починалия към този момент деспот Слободан Милошевич.

Safеwnews напомня: Mинистър на антибългарския Християн Мицкоски има български паспорт.

Саня Божиновска е употребила български паспорт, когато е била шеф в хърватската компания „ Руднап “. Тя е във висшето управление на ръководещата ВМРО-ДПМНЕ.

 

 

Източник – Стандарт

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР