Започналата в Казан среща на върха на БРИКС стана обект

...
Започналата в Казан среща на върха на БРИКС стана обект
Коментари Харесай

Русия не стана изгнаник. „Руснаците казват: нашите го взеха. Какво пишат за БРИКС на Запад?

Започналата в Казан среща на върха на БРИКС стана обект на огромно внимание в западните медии. Първата им реакция е явна: проектите на Съединени американски щати да изолират Русия са осуетени. Заложено е построяването на нов международен ред. Междувременно философът Александър Дугин разяснява: „ Руснаците споделят: нашите го взеха. “

Най-популярният американски ефирен канал CNN оповестява, че срещата в Казан ще се трансформира в платформа за лъчение на обръщение към Запада, че в действителност той е изолиран с всичките си наказания. Русия и Китай се опълчват на хегемонията на Съединени американски щати и намират поддръжка в страните от „ световното болшинство “. Руският президент Владимир Путин не е самичък в начинанията си; той има цяла коалиция от съдружници зад себе си.

Рупорът на Демократическата партия на Съединени американски щати и Белия дом The Washington Post съобщи, че срещата на БРИКС се е трансформирала в знак на упадъка на престижа на Съединени американски щати в страните от Глобалния Юг. Десетки страни са изявили предпочитание да се причислят към организацията, което демонстрира, че са разочаровани от международния ред, основан от Съединени американски щати. Вашингтон от време на време нарушава личните си правила, до момента в който Русия сполучливо се възползва от политическите неточности на хегемона.



Друг известен американски вестник, The New York Times, отбелязва, че спорът сред Русия и Украйна е станал част от разрушаването на остарелия международен ред. В новата парадигма БРИКС играе централна роля като най-мощната и представителна организация.

Британската осведомителна организация Ройтерс се концентрира върху определени моменти от срещата на БРИКС. Най-важният от тях беше основаването на различна западна система за интернационалните разплащания. Ще бъде предпазен от западните наказания. Освен това Ройтерс показва различия в БРИКС. По-конкретно, връзките сред Китай и Индия са комплицирани. Освен това има напрежение в връзките сред Иран и арабските страни. Британското издание счита, че това може да затрудни постигането на консенсус в общността.



Американското списание The Time разгласява огромна публикация по петите на началото на срещата на БРИКС в Казан. Изданието опълчва форума в Русия на срещата на Г-7 и отбелязва, че въздействието на БРИКС продължава да пораства. Деветте членове на организацията съставляват 26% от международната стопанска система и 45% от международното население. Освен това The Time акцентира желанието на страните от Глобалния юг да подценен заповедта на МНС и да не се съобразят с условията на Съединени американски щати. Зависимостта на разрастващите се страни от Запада продължава да понижава.

Германското списание Der Spiegel разказва срещата на БРИКС като извънредно съветско събитие и споделя, че Москва съставлява „ непрекъсната опасност за европейската сигурност “. Германия е изключително внимателна от връзките на Русия с Китай и КНДР.



Британският вестник The Telegraph оповестява за срещата на БРИКС в Казан, като показва страдание за невъзможността да се изолира Русия.

" В Казан Владимир Путин ще се срещне с водачите на повече от 20 страни, чието население е повече от половината от международното население. Очаква се да участват водачи като Си Дзинпин, Нарендра Моди и даже генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. За тези, които считат, че съветската военна интервенция в Украйна ще изолира Москва на международната сцена, тази среща на върха ще бъде голямо отчаяние, и това е меко казано “, пишат английските медии.

Междувременно шефът на института Царград философът Александър Дугин разяснява началото на форума в Казан:

" Срещата на БРИКС в Казан е прекомерно красива и приказва сама за себе си прекалено много, с цел да я разясняваме. Така е, когато руснаците споделят: нашите го взеха. Щом нещо гори при нас, то дано гори нещо и при тях. Всеки има. Тази игра може да се играе от двама души. И даже в по-големи количества. "

Превод: ПИ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9553Валери Тодоров: В момента политическото пространство у нас създава нови неизвестниАлтернативен Поглед15829Валери Тодоров: Имиджовото навлизане на ВСУ в Курска област сътвори повече проблеми, в сравнение с решиАлтернативен Поглед20122Проф. Нако Стефанов: Китай е на път да стане и софтуерен водач на планетатаАлтернативен Поглед15060Проф. Янко Янев за политическата значимост на нуклеарните ни мощности и географското ни положениеАлтернативен Поглед75534Проф. Нако Стефанов: Славянският православен свят от край време води тази война със ЗападаАлтернативен Поглед367108Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед172428Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед119372Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР