Македонската идентичност и македонският език изобщо не са тема за

...
Македонската идентичност и македонският език изобщо не са тема за
Коментари Харесай

Зоран Заев: Македонският език и идентичност въобще не са предмет на преговорите с България

Македонската еднаквост и македонският език въобще не са тематика за диалог сред нас и България, реагират от кабинета на премиера в оставка Зоран Заев на казаното от вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров, предава " Нова Македония ". Не съм се отдръпнал самичък, позициите ми по разногласието със София са повода да не бъда в държавното управление, споделя Димитров.

" Северна Македония има ясни позиции в договарянията с България, построени при цялостно държавно единение и изпратени като отговор от нашето Министерство на външните работи до българското Министерство на външните работи. Македонските позиции, дадени като наш отговор по тематиките, които са предмет на диалозите с България, за които обществеността е добре осведомена, се построяват посредством повсеместен съвещателен развой и работни срещи, в които Никола Димитров имаше дейна и основна роля и способства с неговите възгледи., а такива наши позиции са изцяло в сходство с португалското предложение, което беше предложение на словенското председателство, само че и в цялостно сходство с резолюцията, призната от Народното събрание на Северна Македония ", се споделя в реакцията на кабинета.
свързани новини8075на 12.01.202212738на 12.01.2022
Оттам споделят, че Никола Димитров се е съгласил с македонските позиции в тези договаряния. " Всъщност той имаше сериозна роля в основаването на тези наши позиции, посредством процеса, воден от министъра на външните работи Буяр Османи. Ако Димитров е срещу някоя от позициите, които изградихме дружно, е заслужено хората да го кажат и да обяснят за какво, тъй като другояче остава единствено усещането, че неучастието му в бъдещото ръководство е повода за такава неточна и спекулативна обществена прояви, с цел да натовари с съмнение ръководещите ", споделят от кабинета.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР