Македонската идентичност и гордост са и ще останат големи като

...
Македонската идентичност и гордост са и ще останат големи като
Коментари Харесай

Заев: Македонската идентичност и гордост ще останат големи като планина |

Македонската еднаквост и горделивост са и ще останат огромни като планина, без да се постанова да вършим националистически театър от това, съобщи през днешния ден министър председателят Зоран Заев.

Той заяви, че се водят интензивни договаряния с България и преди идния вторник управляващите в Скопие ще се опитат да намерят решение с публична София.

Истинските европейски политици би трябвало да дадат късмет на процеса и да намерят метод да се спогодят. За това имаме и директната поддръжка на канцлера Меркел, каза Зоран Заев.

А македонският вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров през днешния ден насочи следното обръщение:  Каракачанов има обвързване и право да съставлява българските позиции, както ние имаме обвързване и право да представляваме македонските позиции. Ама и те, и ние сме длъжни да се грижим за другарството. Има някои неща, за които можем да приказваме, и някои неща, които не се разискват.

Той е безапелационен, че нито с България, нито с която и да е друга страна или организация, може да се договаря " за това кои сме, какъв език приказваме и каква е нашата еднаквост ".

Няма компромис с правото ни на самоопределяне. Да бъдеш македонец не заплашва никой различен, а взаимното почитание е основата на всяко същинско другарство. Това са универсални човешки права, заложени в полезностите на Европейски Съюз, разяснява още Димитров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР