Македония днес можеше да бъде член на Европейския съюз. Тя

...
Македония днес можеше да бъде член на Европейския съюз. Тя
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Македония с неповторим шанс да бъде независима

Македония през днешния ден можеше да бъде член на Европейския съюз. Тя можеше да бъде част от европейското семейство с достоверното си име - Република Македония. Македония през днешния ден можеше да има по-висок стандарт от Сърбия, Черна гора, да не приказваме за Албания и Босна.


Всичко това бе допустимо, в случай че...

- В началото на сръбската експанзия против всички някогашни югорепублики при започване на 90-те години на предишния век имаше откровени МАКЕДОНСКИ водачи, които да се разграничат от сръбския национализъм, които да положат главните на същински самостоятелна страна. Не се заиграваше с най-големия военнопрестъпник след Втората международна война Слободан Милошевич и не участваше в непознати планове за присъединяване в някакво постюгославско обединяване - платформата Глигоров-Изетбегович.

- Водеше национално виновни договаряния с гръцкия хегемонизъм за отбрана на суверенитета и името си. Атина щеше да се съгласи на смяна на името, в най-лошия случай, единствено за интернационална приложимост.

- Не вкара нова непозната теория след онази за сръбския македонизъм, тази на гръцкия национализъм - антиквизацията.

- Пое по пътя на построяването на лични МАКЕДОНСКИ основи на личната си страна след свалянето на най-перверзния и най-корумпиран режим през 2016 година

На западната ни съседка на няколко пъти й се размина унищожаването: при сръбското разграбване - финансово, военно и икономическо през 90-те години на XX век; при гръцкото ембарго; при сръбската депортация на над 300 000 косовски албанци през 1999 г.; при подтиквания от Белград вътрешен спор през 2001 година

Участието в непознати проекти обезкърви младата страна. Македония е единствената някогашна югорепублика, която не употребява страстта от основаването на Независима страна. Тя умъртви любовта към родината и естествено прогони младежта си и я принуди да търси щастието си по света. Целенасочено внушаваше възприятие за непълноценност и комплексираност измежду личния си народ по отношение на най-примитивния режим в Европа - този в Белград. Насаждаше ненавист към българи и албанци и обич към поробителя си, чийто закононарушения и през днешния ден столетие по-късно не желае да разкрие пред сънародниците си.

Списъкът с пропуснатите благоприятни условия за Македония и осъществените закононарушения по отношение на личната си страна може да бъде писан с години.

Днес управляващите в Скопие и цялата държавна машина, всички институции, съпротива и власт, още веднъж са обединени в услуга на непознати ползи.

С европейски пари тровят с антиевропейска агитация душите на хората. Твърдят, че Европейски Съюз е пред разпад. Узакониха гръцката продажба на църквата си на най-големия си нравствен зложелател - Сръбската православна черква - главният инструмент на плана за Велика Сърбия / Сръбски свят!

Часовникът трагично цъка. Дните се топят. Часовете летят окончателно. Остават минути до съдбоносно решение, което може да открие пътя към същинската независимост /труден път/ или още веднъж да потопи Македония в ново модерно иго на беднотия, комплексарщина, ненавист в душите и самоубийствено политическо бъдеще за нейния наложен политически хайлайф.

Уважаеми съседи, имате късмет да бъдете същински македонци. Да бъдете същински свободни. Да живеете без да ненавиждате личното си минало и най-много: личното си, обезпечено, по-добро бъдеще. /БГНЕС

-----------

Любчо Нешков, Агенция БГНЕС.

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР