Макдоналдсите вече ги няма, резервните части са скъпи и прескъпи,

...
Макдоналдсите вече ги няма, резервните части са скъпи и прескъпи,
Коментари Харесай

Санкциите на Запада вече обещават икономически сътресения в Русия

Макдоналдсите към този момент ги няма, аварийните елементи са скъпи и прескъпи, хартията – пожълтяла... И това е единствено забележимата част от айсберга, какъвто са почналите разтърсвания на съветската стопанска система, макар усещането, че тя устоя на глобите, съобщи Франс прес.

Трийсет и пет годишният автомонтьор Иван от Москва споделя, че клиентите му са в суматоха. Цената на аварийните елементи от чужбина се е вдигнала с 30 на 100 и повече, откакто западните производители са спрели износа за Русия, глобена поради офанзивата ѝ против Украйна.

" Резервите ни се изчерпват. В един миг ще свършат. Хората, които карат задгранични коли, се опасяват, запасяват се, питат се какво ще вършат оттук насетне, ще би трябвало ли да минем на китайски аварийни елементи ", прибавя той, без да назове фамилното си име от боязън пред началството.

" Според мен това ще утежни качеството, което пък ще понижи сигурността ", показва монтьорът.

Властите към този момент смекчиха за колите съветско произвеждане нормите, засягащи сигурността и екологията. Разрешиха и потоци паралелен импорт за заобикаляне на глобите.

Проблеми изникват във всички браншове, предизвести в края на април шефката на централната банка Елвира Набиулина. Тя даде впечатляващи образци – неналичието на внасяни от Европа копчета по думите ѝ е проблем " за месеци напред ".

Редица компании – от самолетната компания " Урал еърлайнс " до най-големия производител на коли " Автоваз ", спрял производството по липса на аварийни елементи, уволняват или изпращат в насилствени отпуски десетки хиляди души.

Освен автопроизводители като " Рено " да вземем за пример от Русия се изтеглиха дефинитивно " Макдоналдс " и " Старбъкс ". Хартията пожълтява, защото суровината идва от самата Русия, само че избелващите субстанции са вносни. Туризмът запада, защото руснаците към този момент не могат да заплащат в чужбина с банковите си карти, а директните въздушни връзки с Европа са спрени.

Владимир Путин обаче отсича, че западният стопански " блицкриг " се е провалил и в този момент Русия има късмет да построи стопанска система, самостоятелна от западните артикули, услуги и технологии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР