Макдоналдс (McDonald`s) обяви днес, че е започнал процедури за пълното

...
Макдоналдс (McDonald`s) обяви днес, че е започнал процедури за пълното
Коментари Харесай

Макдоналдс напуска Русия след 30 години присъствие, но продължава да плаща на служителите си

" Макдоналдс " (McDonald`s) разгласи през днешния ден, че е почнал процедури за цялостното му излизане от съветския пазар, където участва от 30 години, като ще продължи да заплаща на чиновниците си, до момента в който бъде открит покупател, евентуално до седмица, предадоха международните организации. Компанията акцентира, че желае да се увери, че те ще бъдат назначени от новия притежател.

Американската верига за бързо хранене затвори, въпреки и краткотрайно, всичките си заведения през март, след началото на съветската инвазия в Украйна.

" Хуманитарната рецесия, подбудена от войната в Украйна, както и все по-непредвидимите условия за насърчаване на активност, накараха " Макдоналдс " да стигне до извода, че не може повече да остане притежател на дейностите си в Русия ", се споделя в официално съобщение на компанията. Руските действия на веригата ще бъдат продадени на локален вложител, прецизира колосът в бързото хранене.

Излизането от Русия се чака да се отрази на финансите на групата като ексклузивен разход от 1,2 до 1,4 милиарда $ (1,15 - 1,34 милиарда евро).

" Макдоналдс " възнамерява да възобнови работа в Русия под нова марка в средата на юни, като запази работните места, множеството снабдители, веригата от заведения за хранене и менютата си, заяви на ТАСС източник от компанията. Повече от 90 % от тези снабдители са съветски, посочи източникът.

Процедурата по продажбата на съветския бизнес на " Макдоналдс " включва 850 ресторанта с 62 000 чиновници, прецизира Асошиейтед прес.

" В същото време имаме ангажимент към нашата световна общественост и би трябвало да се придържаме непоколебимо към нашите полезности ", показва в официалното съобщение президентът и основен изпълнителен шеф Крис Кемпчински. " А задължението ни към нашите полезности значи, че не можем да оставим повече нашите арки да светят там ", добавя той.

Докато се пробва да продаде заведенията за хранене си, " Макдоналдс " възнамерява да стартира да отстранява златните си арки и други знаци с името на компанията. Тя отбелязва, че ще резервира комерсиалните си марки в Русия.

Първото заведение на " Макдоналдс " беше отворено в Москва преди над 30 години, малко след рухването на Берлинската стена. То беше мощен знак на отслабването на напрежението от времето на студената война сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР