Макаров: Не ни е страх от конкуренцията на американския втечнен

...
Макаров: Не ни е страх от конкуренцията на американския втечнен
Коментари Харесай

Макаров: Не ни е страх от конкуренцията на американския втечнен газ

Макаров: Не ни е боязън от конкуренцията на американския полутечен газ
Русия отбелязва извънредно сполучлива година в българо-руските връзки. От доста години насам за първи път в страната поредно посетиха български министър председател и президент. Това съобщи съветският дипломат Анатолий Макаров по време на конференция в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Посланикът означи като доста сполучливи извършените срещи на високо равнище сред първите мъже на Русия и България, извършеното през октомври в Москва взаимно съвещание с присъединяване на енергийния министър Теменужка Петкова, както и взаимните празнувания през цялата година във връзка Руско-турската освободителна война.

Един от основните планове за Русия е развиването на „ Турски поток “. Запитан дали има смяна в маршрута след срещата на Путин и Ципрас, Макаров съобщи, че проектът остава, както са го оповестили руснаците, а точно през България. Дипломатът няма публична информация, че тръбата ще се пренасочи от Турция към Гърция за Италия. Все отново, по думите му, разновидности не липсват и персонално той не изключва нито един от тях „ Пак споделям, срещата сред двамата няма финален темперамент и решения, просто диалози “.

Руският дипломат разкри, че Москва и Брюксел работят взаимно по изработването на нова инструкция, в която да бъдат включени плановете „ Турски поток “ и „ Северен поток “ 2.

На въпрос на БГНЕС дали Русия се опасява от конкуренцията на американския полутечен газ в България и в Европа като цяло, Макаров отговори, че „ не може да каже, че се опасява, тъй като американският газ се търгува по-скъпо в Европа спрямо цената, която го доставя Русия “. Същевременно той означи, че страната му също работи по планове за доставки на полутечен газ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР