Макароните с кашкавален бешамел се разпределят по шарени чинийки и

...
Макароните с кашкавален бешамел се разпределят по шарени чинийки и
Коментари Харесай

Макарони с кашкавален Бешамел

Макароните с кашкавален бешамел се разпределят по шарени чинийки и се сервират топли на дребните калпазани

Необходими Продукти

● макарони - 1 пакет
● лук - 1 глава
● чушки - 4 бр. зелени
● кренвирши - 3 бр.
● масло - 2 с.л.
● олио
● брашно - 3 с.л.
● прясно мляко - 250 мл
● кашкавал - 150 г
● сол
● черен пипер
● бульон - 1 ч.л. изсъхнал

Начин на подготвяне

В тенджера се сипва вода, колкото на напътствието за макароните. Оставя се да заври. Във врящата вода се изсипват макароните с малко олио и сол. Варят се към 8-15 минути, като от време на време се разбъркват.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситни квадратчета. Кренвиршите се обелват и нарязват също на дребно.

Кашкавалът се настъргва. Когато макароните се сварят, се изсипват в гевгир. Измиват се със студена вода и се оставят да се отцеждат.

В тиган с ненадраскващо дъно се поставя олио, да загрее. Добавят се лука и чушките, с цел да се запържат. Добавя се маслото до разтапяне и се прибавя брашното, като непрестанно се разбърква с телена бъркалка.

Постепенно се сипва прясното мляко и непрестанно се разбърква пламенно, с цел да не стане Бешамелът на бучки. Добавя се вода малко повече от мечтаната плътност на соса, тъй като, до момента в който се готви, ще се сгъсти и от кашкавала също. Разбърква се. Добавят се кренвиршите.

Овкусява се със сухия бульон, сол и черен пипер. Когато заври, се прибавя кашкавалът. Разбърква се до разтапяне. Изцедените макарони се изсипват в тенджера и се заливат с кашкаваления Бешамел. Разбъркват се.

Макароните с кашкавален бешамел се разпределят по чинийки и се сервират топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР