Макар сега да ви се струват остарели, някои предания са

...
Макар сега да ви се струват остарели, някои предания са
Коментари Харесай

Ожени се през май и ще...: Остарели поверия, които разкриват какво ни очаква

Макар в този момент да ви се костват остарели, някои предания са играли значима роля в английската история.  " Приказките на старите съпруги ", както ги назовават във Англия, помагат на дамите от потомство на потомство да споделят жизненоважна информация по въпроси, до които другояче не биха имали достъп. От национални лечебни средства до хранене, персонална сигурност и даже майчини грижи - устното предаване на познания е било най-хубавият метод за дамите в историята да се грижат за своите общности и да подсигуряват сигурността на идващото потомство.

Голяма част от тези традиции обаче са се изгубили в по-новата история, защото с течение на времето терминът е станал по-лесно обвързван с към този момент опровергани хрумвания, суеверия и извънреден фолклор и за жалост се преглежда от по-унизителна позиция - по-малко исторически житейски препоръки и повече подправени вести.

Не единствено дамите обаче са имали изгода от добре подбрани старинни поверия и въпреки че доста от тези положителни практики са изгубени във времето, към момента има някои, които са живи и положителни и през днешния ден. Още по-добре? Има голям брой предания, които могат да са ви от изгода през всеки идващ сезон, с цел да си осигурите щастлива и богата година.

" Ожени се през май и ще съжаляваш "

Може би един от най-натоварените с национални суеверия месеци, май е отдаден на разчистването и подготовката на дома ви за идните забавни летни месеци.

Глогът, който цъфти щедро през май, в никакъв случай не би трябвало да се вкарва в къщата преди Първи май или до момента в който е в подем. Внасянето на цветове от глог в дома ще бъде последвано от болест и гибел. Не е ясно дали тази традиция се дължи на обстоятелството, че се счита, че самите цветове на глог миришат на гнилоч, породена от огромната чума, или на убеждението, че глогът се възприема като дърво на приказните хора. Така или другояче, най-добре е да изберете различен цвят, когато сте на лов за диви цветя.

Не всичко през май обаче е тъмно и злокобно. Макар че младите булки се предизвикват да отсрочат идния си годеж, с цел да предотвратят идната брачна крах, има и позитивна страна. Събирането на ранната утринна роса от първи май е сигурен метод да привлечете обичания човек. Твърди се, че бягането на открито, с цел да измиете лицето си с ранната утринна роса на първи май, ви обезпечава лъчезарен загар през цялата година, както и оказва помощ за лекуване на подагра и проблеми с очите.

" Дъжд през юни - хубава годишна продукция "

Юнските поверия са свързани с дългоденствие и хубаво време и не е изненадващо за какво. Лятното слънцестоене, най-дългият ден в годината в Северното полукълбо, настава на 20 или 21 юни, а защото посевите към този момент порастват на полето, времето през юни диктува дали реколтата по-късно през лятото ще бъде в напредък или неуспех. Поверията, които предсказват мокър юни, значат богата годишна продукция, както и изсъхнал сезон на беритба през септември - идеално време за прибиране на реколтата, подготвена за зимата. Влажното време обаче не постоянно е благословия. Ако на 8 юни вали, може да се чака добра годишна продукция по-късно през годината.

Булките, омъжени през месец юни, могат да чакат дълъг и сладостен брак, който в никакъв случай не напуща етапа на медения месец.

" Ако вали в деня на Свети Свитин - ще продължи да е дъждовно още 40 дни ",

Най-горещият месец от годината в Обединеното кралство, юли, нормално е непокътнат за задания като сенокос и още веднъж суеверията за него са мощно ориентирани към дилемите.

Булките се възпират да се женят, като предизвестието е, че " тези, които през юли се женят, би трябвало да се трудят за насъщния си самун ". В същото време, в случай че в деня на Свети Свитин (15 юли) вали дъжд, може да се чака, че ще вали още 40 дни. Ако обаче на Свети Свитин остане изсъхнало, може да очаквате още няколко горещи и сухи дни!

" Ако първата седмица на август е топла, зимата ще е бяла и дълга "

След като живите плетове са цялостни с плодове, а земеделските ниви са осеяни с годишна продукция, огромна част от поверията за август не се концентрират върху празненствата на празника Ламас, а гледат към доста по-късен стадий от годината.

Топлата първа седмица на август значи дълга и снежна зима, а ранната поява на плодовете на ряпата (които нормално се появяват едвам през септември) значи, че тежката зима към този момент е на път. Още по-лошо е, че в случай че царевицата или лукът, прибрани при започване на месеца, са с дебели люспи и кожи, можете да сте сигурни, че зимните месеци ще бъдат тежки. Всъщност за всяка мъглива заран, която преживявате през август, можете да очаквате един ден снеговалеж през зимата!

Едва ли знаехте тези поговорки, само че е хубаво да ги имате поради!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР