Макар преговорите между Лондон и Брюксел да не вървят особено

...
Макар преговорите между Лондон и Брюксел да не вървят особено
Коментари Харесай

Европейските фирми са изненадващо оптимистични за Brexit

Макар договарянията сред Лондон и Брюксел да не вървят изключително добре, множеството европейски предприятия считат, че връзките сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ще продължат без съществени разстройства след Brexit. Това сочи изследване на консултантската компания FTI измежду хиляди управителни фрагменти от континента.

Оттам подчертаха, че бизнес водачите може би са прекомерно незаинтересовани от заплахите, свързани с развода на Англия с Европейския съюз.

" Виждаме съмнения сред страните и секторите, само че като цяло това е изненадващо оптимистичен отговор " , сподели Джон Малоуни, началник на работната група Brexit на FTI Consulting, съобщи AFP.

Проучването отбелязва необятно публикувания оптимизъм измежду интервюираните, като болшинството от фирмите са уверени, че бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз ще поддържат правила като свободното придвижване на хора и контрол от страна на Европейския съд на Европейски Съюз.

Това е изключително учудващо, като се има поради, че Лондон е декларирал своето твърдо желание да ограничи свободното придвижване и да приключи юрисдикцията на съда на Европейски Съюз над Англия.

Проучването сочи, че в бизнеса са наясно с настоящото напрежение, като Европейски Съюз и Англия са в най-откровено опълчване по изискванията на преходния интервал след Brexit и огромните незнайни за бъдещите връзки.

" Резултатите приказват за погрешно схващане на политическата действителност ", сподели Ханс Хек от FTI, който е някогашен холандски посланик.

Има „ слаба опция фирмите скоро да се почувстват спокойни от идното комерсиално съглашение “, добави той.

Сред интервюираните има огромно разминаване на мненията във връзка с ориста на английския достъп до финансовия бранш на Европейски Съюз.

От FTI споделят, че 71% от английските компании имат вяра, че достъпът ще бъде западен, до момента в който в Германия на това мнение са 59%, а във Франция – 51%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР