Макар основната задача на НАСА е да проучва Вселената, космическата

...
Макар основната задача на НАСА е да проучва Вселената, космическата
Коментари Харесай

НАСА засне брашно от глетчер в Гренландия

Макар главната задача на НАСА е да изследва Вселената, галактическата организация обръща огромно внимание и на Земята. Един от нейните спътници е снимал рядко събитие - "брашно " от глетчер.

Учени засякоха нови непознати сигнали от Космоса

Сателит снима евентуално рисков за Земята метеорит

Снимката е направена от спътника Terra на НАСА, който е част от задачата Sentinel-2 на Европейската галактическа организация (ЕКА). Тя е снимана на 29-ти септември т.г. над Гренландия.

"Вояджър 2 " приближава края на Слънчевата система

НАСА показва своите 60 години в 60 секунди

На фрагмента се вижда огромен облак, като това в действителност не е обичаен облак. НАСА разказва явлението като "много тънък нанос ", който се образува, когато глетчерите се трият в камъни. Заради огромната тежест и напън на глетчера, камъните се пулверизират и остатъците от тях се раздухват във въздуха.

Обикновено явлението е относително рядко и не толкоз огромно. Това е най-големият облак "глетчерово брашно ", който до момента е засичан от спътник. Според учените триенето се е случило преди доста време и в горната част на глетчера, само че едвам в този момент при придвижването му надолу, "брашното " доближава повърхността.

Учени откриха знак за митичната Планета Х

Учените означават, че това "брашно " не става за нов вид здравословна храна. Въпреки това изследванията им през годините демонстрират, че от него има изгода за околната среда. Например да добави хранителни субстанции в международния океан.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР