Макар лятото да свърши и настроението за пиене на бира

...
Макар лятото да свърши и настроението за пиене на бира
Коментари Харесай

Бар селекция от премиум бири ще формира ценители у нас

Макар лятото да свърши и настроението за пиянство на бира да зависи директно от броя слънчеви часове, от " Карлсберг " са избрали есента да дадат старт на акцията си по образуване на ценители на бира у нас, пускайки по заведенията селекцията HouseOfBeer, съдържаща и по-малко познати за българския пазар премиум бири, създавани от пивоварната.

Селекцията включва немска пшенична бира, белгийски ейл, италианска бутикова лагер и бок бира, испанска лагер бира, както и американска крафт бира. Догодина компанията ще стартира да предлага същата пакетирана композиция за у дома и в комерсиалните вериги. Идеята е да се разнообрази пазарът, българите да опитат нови усети и да получат информация кои бири с какви храни е добре да се употребяват.

Германската марка " Ердингер " (ЕRDINGER) e показана от разновидностите вайс и дункел. " Ердингер вайс " балансира разнообразни аромати, подчертани посредством типичното за шампанското бутилково отлежаване. Пшеничната й основа придава на питието леко лют усет на карамфил, балансиран с мирис на квас и специфичен набор от умерено горчиви хмелове. Малцовият мирис прибавя леко блудкав усет, който се балансира чудесно с хмеловия мирис на бирата. Плътна и с леко горчив, само че непоказен послевкус, бирата подхожда добре на всевъзможен тип месо, риба, салати, сирена и даже на десерти.

Тъмнокафявата елегантна бира " Ердингер Дункел " съдържа деликатно подбрани тъмни малцове с дълбоки, изпечени аромати. Селектираните пшенични и ечемични малцове са уравновесени с аромата на Hallertau хмел, а кусът се добавя от микс от карамел, ядки и прясно изпечен самун. Произведената през 1989 година като подарък за рождения ден на притежателя на пивоварната бира върви на всевъзможен тип месо, салати, сирена и на десерти.

Испанската " Сан Мигел Фреска " (SAN MIGUEL FRESCA) е лека и освежаваща, прелестно горчива бира с цитрусови нотки. Златистият лагер предлага малцов мирис с наситени плодови усети, извлечени от висококачествените хмелове, употребявани при варенето. Може да се сервира с лимон и се комбинира чудесно с леки морски храни, разядки и салати.

Кехлибарено-златистата американска " Бруклин лагер " (BROOKLYN LAGER) предлага съразмерен баланс сред изявения си малцов темперамент и освежаваща мъка, извлечена от богата селекция висококачествени хмелове – " Ahtanum “, " Cascade “, " Saphir “, " Vanguard “, " Hallertauer Mittelfrueh “. Нейният мирис е обогатен посредством изсъхнало охмеляване - вековна процедура на добавяне на пресен хмел към бирата по време на ферментация. В резултат свежата и ароматна бира си подхожда с богато многообразие храни, като бургери, паста, пица, чипс и по-леки сирена.

Подборът включва и две разновидности на италианската марка " Анджело Порети " (ANGELO PORETTI). Създателят й Анджело Порети открива тайната на хубавото питие по време на пътувания им Австрия, Бохемия и Бавария. Завръщайки се през 1877 година в родната Италия Порети основава лична пивоварна във Валония, известна с кристално чистата си вода, което е идн от най-важните фактори за производството на положително питие. Всяка от бирите на Анджело Порети носи цифра, отговаряща на броя хмелове, употребявани за изработката и́.

В българските заведения ще бъдат показани четворката и петицата като четворката е най-популярната бира на повиварната. " Анджело Порети 4 " предлага пресен, плодов, умерено горчив усет, който се дължи на огромното многообразие от хмелове, измежду които Columbus. Съвсем разумно пивото пасва идеално на италианската кухня – пица, паста, ароматни сирена и колбаси. Най-осезаем в " Анджело Порети 5 " е Saaz-хмелът. Характерна с богато тяло и умерено горчив усет, петицата предлага изненадваща опция на познатите бирени усети. Бирата е идеална за консумация със сирена и сушени меса, подхожда си добре с пица, паста и италианска кухня.

Белгийската абатска бира " Гримберген Блонд " (GRIMBERGEN Blonde) е позната на българските ценители на питие, а тези, които досегане са разнообразявали обичаната си марка, могат да се насладят на елегантно уравновесения й плодово-ечемичен темперамент.

Историята и́ стартира с основаването на Абатство Гримберген през далечната 1128 година, когато за пръв път монаси почнали да смесват ръчно подбрани съставки за изработката на освежаващото питие. Манастирът е опожаряван неколкократно - през 1142г., през 1566 година и през 1798 година, само че постоянно се " прераждал “ като феникс от пепелта, с цел да продължи да основава неповторимата бира. Ейлът с присъщия си блудкав усет и лека мъка се комбинира съвършено с морски храни, сирена като гауда, бри и чедар, локални ястия, даже с десерти и плодове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР