Макар и само“ от пейката, Джанлука Виали беше един от

...
Макар и само“ от пейката, Джанлука Виали беше един от
Коментари Харесай

Джанлука Виали временно напуска щаба на Италия

Макар и „ единствено “ от пейката, Джанлука Виали беше един от героите при триумфа на Италия на UEFA EURO 2020. Доверен другар и консултант на треньора Роберто Манчини, някогашният нападател игра немалка роля в националния тим в последните години, в които е асистент. Сега, славният деец разгласи, че краткотрайно ще прекрати тези си задължения, с цел да се концентрира върху своето заболяване.

Със известие, оповестено в формалните канали на Италианската футболна федерация, Виали съобщи: „ В края на дълги и сложни „ договаряния “ с моя прелестен екип от онколози, взех решение да прекратя, уповавам се краткотрайно, моите сегашни и бъдещи професионални задължения. Целта е да употребявам цялата си психическа и физическа сила, с цел да оказа помощ на тялото си да преодолее тази фаза на заболяването. Така че да мога да се изправя пред нови завършения допустимо най-скоро и да ги споделя с всички вас. Прегръщам ви ”.

„ Джанлука е безспорен воин на италианския народен тим и ще бъде подобен и в бъдеще. Благодарение на изключителната му мощ на духа и на обичта на цялото „ синьо “ семейство, аз съм уверен, че той скоро ще се върне. Той може да разчита на всеки от нас, тъй като ние сме тим, както на терена, по този начин и отвън него ", съобщи пък президентът на FIGC – Габриеле Гравина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР