Макар и през изминалата седмица голяма част от най-добрите тенисисти

...
Макар и през изминалата седмица голяма част от най-добрите тенисисти
Коментари Харесай

Ранглисти: Джокович подобри един от най-значимите рекорди на Федерер; Беретини с над 50 места напред

Макар и през миналата седмица огромна част от най-хубавите тенисисти да не бяха взели присъединяване в шампионатите, подготвяйки се за първия Мастърс шампионат на клей за годината, тази седмица ни предложи освен забавни разбърквания в ранглистата, само че и следващ връх на Новак Джокович. Сърбинът, който след 44 дни ще навърши 37 и е към този момент на върха на ранглистата за рекордна 420-та седмица, реализира още едно историческо достижение в именитата си кариера, ставайки най-възрастният номер 1 в историята на спорта - 36 години и 222 дни против 36 години и 220 дни на тогавашния връх на Федерер от 2018-та.

Надпреварите в Маракеш, Ещорил и Хюстън, които бяха знаци за формата за част от най-хубавите тенисисти на алена настилка преди да стартират огромните шампионати, осигуриха забавни разбърквания в ATP ранглистата.

Най-сериозен скок направи Матео Беретини. Благодарение на извоюваната купа в Маракеш, италианецът, който бе 135-ти в света по време на конкуренцията, се изкачи с цели 51 позиции и от през днешния ден той ще направи своето завръщане в топ 100, като ще бъде под номер 84-ти в ATP ранглистата. 

Титлата в Ещорил бе от съществено значение за Хуберт Хуркач освен, тъй като това бе първата му победа на край на клей в кариерата му, само че и тъй като по този начин той настига Григор Димитров със 125 точки. За сметка на това, миналогодишният първенец в португалския град, Каспър Рууд, ще отстъпи с две позиции и по този начин той ще отиде на 10-тата позиция, което го класира тъкмо зад Григор. За сметка на това " екзекуторът " на норвежеца, Педро Мартинес, който стигна до финала на конкуренцията, направи своето завръщане в топ 60.

Хуберт Хуркач не бе единственият тенисист, спечелил своята дебютна купа на клей през миналата година. С това достижение може да се похвали и Бен Шелтън, чието развиване през последните 12 месеца е впечатляващо, а от през днешния ден той ще направи своя дебют в топ 15, намирайки се под номер 14 и е на по-малко от 400 точки от това да стане първа ракета на Съединени американски щати.

Други разбърквания на върха липсват, като Яник Синер продължава да е втори, следван от Карлос Алкарас и Даниил Медведев, а Александър Зверев добавя топ 5. Андрей Рубльов и Холгер Руне пък са надлежно шести и седми, само че имат да пазят надлежно купа и край в Монте Карло, тъй че ги грози съществено оттегляне през идната седмица.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР