Макар и малко по-късно лятото с високите температури настъпи. Непоносимите

...
Макар и малко по-късно лятото с високите температури настъпи. Непоносимите
Коментари Харесай

Какво да консумираме в жегата, за да помогнем на тялото да се справи с прегряването

Макар и малко по-късно лятото с високите температури настъпи. Непоносимите жеги започнаха да ни тормозят и хората към този момент търсят разнообразни разновидности, с цел да се оправят с тя. Но с изключение на дебелата сянка и климатиците, почивката на море или планина, лекарите споделят, че има някои артикули, които е добре да се употребяват през това време на годината.

Как реагираме на топлота

При високи температури желаеме да пием повече течности и това е естественото защитно държание на нашето тяло. То се пробва да се охлади, освобождава пот и с това отделя вода, която се изпарява от повърхността на кожата. В същото време се губи освен вода, само че и соли, микроелементи и други съставни елементи. Максималната загуба на влага с пот се отбелязва при маратонците, като при горещо време може да доближи до два литра на час.

За да се разбере, че водата не е задоволително и човек е на път да се обезводни, най-лесно е да се следи чувството за жадност и урината - честотата, количество и концентрацията. Ако ви се върви по дребна потребност по-рядко от нормално и урината е прекомерно тъмна, съсредоточена, то безусловно би трябвало да пиете вода.
Какво да включите в храната си през лятото четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР