Макар и да смятаме, че живеем в свободен свят, в

...
Макар и да смятаме, че живеем в свободен свят, в
Коментари Харесай

Свобода на словото ли? Дж.К. Роулинг получи поредна смъртна заплаха

Макар и да считаме, че живеем в свободен свят, в който всеки има право на мнение и може да сортира думите си, без терзания, че това може да му коства даже живота, в действителност...тъжната истина е, че се заблуждаваме.

Дни, откакто писателят Салман Рушди беше наръган цели 15 пъти и към момента се бори за живота си, създателят на "Хари Потър " Дж.К. Роулинг получи следващата си смъртна опасност. И нападението над Рушди, и заканите, които Роулинг получава постоянно, имат общо и то е фактът, че творчеството им, както и прекомерно свободно изразеното им мнение разсънват яростта на избрани групи хора.

 дж к роулинг

Макар и да е заплашвана неведнъж, Джоан продължава да бъде все по този начин безапелационна, когато показва мнението си, по отношение на половете и цялостната ѝ неприемственост към LGBTQ общността, с което си навлича голям яд. Авторката подала сигнал в полицията след следващата опасност, отправена към нея, в която се разказва, че животът ѝ е заплашен, в случай че продължава да показва по този начин свободно мнението си срещу общността. Тя обаче не получила схващане от екипа на Туитър, защото отговорът бил, че известието, което е получила, не нарушава политиката на платформата. В момента се чака отговор от полицията. Причината обаче за смразяващите думи, които е получила, не била мнението ѝ за половете, а фактът, че е оказала морална поддръжка и пожелания за бързо възобновяване посредством акаунта си в Туитър, към потърпевшия Салман Рушди.

. any chance of some support?
— J.K. Rowling (@jk_rowling)
"Не се притеснявай, ти си идната ", бил ужасяващият коментар, който получила Роулинг от млад мъж, пакистанец на име Меер Асиф Азиз.

В момента полицията проверява случая, който несъмнено ни припомня, че живеем в свят, в който можем да имаме всичко друго, само че не и независимост на словото.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР