Макар да знаем колко важно е да консумираме най-вече здравословни

...
Макар да знаем колко важно е да консумираме най-вече здравословни
Коментари Харесай

Списък на любимите ни вредни храни

Макар да знаем какъв брой значимо е да консумираме най-много здравословни храни, не можем да устоим на някои вкусни изкушения, които са нездравословни за организма ни. Ето лист на обичаните ни храни, които е добре да изключим от менюто си: 
ПАДСЛАДЕНИ НАПИТКИ
Добавената захар е измежду най-вредните артикули в актуалната ни диета. Още по-вредна е захарта в течен тип. Когато приемате течни калории, мозъкът ви не ги " разчита " като храна. Така фрапантно увеличавате приема на калории. Захарта повишава равнищата на кръвната захар и покачва риска от диабет вид 2 и сърдечни болести. Освен всичко друго, сладките питиета водят до затлъстяване.
Заместете ги с вода, кафе, чай. Добавете парче лимон във водата за по-приятен усет.
ПИЦА
Пицата е една от най-популярните и обичани храни в света. Повечето пици съдържат нездравословни съставки, измежду които високо рафинирано брашно и обработени меса. Пицата е и с високо наличие на калории. Поръчвайте си здравословна пица, направена от пълнозърнесто брашно и пресни артикули.
БЯЛ ХЛЯБ
Повечето типове самун, които се продават, са нездравословни, в случай че се одобряват в огромни количества. Приготвят се от рафинирано бяло брашно, което е оскъдно на фибри и потребни хранителни субстанции и водят до повишение равнищата на кръвната захар.
Ако не можете да се храните без самун, консумирайте единствено пълнозърнест.
СЛАДКИШИ
От всичко сладко се пълнее. Пакетираните сладкиши нормално са приготвени от рафинирана захар, рафинирано бяло брашно и добавени мазнини. Макар и вкусни, те са небогати на значими хранителни субстанции, богати на калории и спомагателни консерванти.
Опитайте за десерт да приемате кисело мляко, плодове и ли черен шоколад.

ПОДСЛАДЕНИ ЗЪРНЕНИ ХРАНИ
За закуска постоянно консумираме обработени зърнени храни с мляко - пшеница, овес, ориз и царевица. За да бъдат по-вкусни, производителите пекат зърната, смилат ги, овкусяват ги и най-много прибавят захар. Най-големият им минус е високото наличие на добавена захар.
ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ
Картофите съдържат транс мазнини, които в композиция със солта и олиото, в които се пържат, могат да навредят на сърцето. В картофите има и захар, която в допълнение утежнява здравословното ви положение. Прекалената консумация също води до повишение на холестерола и кръвното налягане. Най-добре консумирайте ги варени, а не пържени. Ако предпочитате нещо за хрупкане, вземете си морков или ядки.
ХАМБУРГЕРИ
Това че хамбургерите са калорични, е най-малкият им минус. Според проучване на експерти от Университета в Ню Йорк, в месото на хамбургерите има единствено 2% същинско месо. Всичко друго е изкуствена храна, която прилича месо. Освен това включва доста консерванти, сол и оцветители, които са извънредно нездравословни за тялото ни.
ПОНИЧКИ
Любимите ни понички са същинска бомба за здравето ни. Съдържат доста захар, консерванти, оцветители и мазнини. Цялата тази композиция носи единствено вреди на организма ни.
КЕТЧУП
Днес не можем да си представим някои от обичаните ни храни без кетчуп. Най-добре ще е да го изхвърлите тотално от менюто си. Кетчупът не съдържа никакви хранителни субстанции, минерали и витамини, а единствено консерванти, захар, сол и изкуствени оцветители.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР