Макар да сме част от Европа, у нас по-познати породи

...
Макар да сме част от Европа, у нас по-познати породи
Коментари Харесай

Характер и поведение на британската късокосместа котка

Макар да сме част от Европа, у нас по-познати породи котки са сиамска котка, персийска котка, ангорска котка, както и нашенските си улични превъзходни, които като се изключи обстоятелството, че не разполагат с данни за каквото и да е родословие, по нищо не отстъпват на породистите.

Да, наясно сме за всички гореизброени породи, знаем коя котка по какъв начин наподобява и по какъв начин да се грижим за нея. А какво ще кажете за английската късокосместа котка? Тук ще ви срещнем с нейния темперамент и държание и за какво тя, въпреки и не толкоз известна у нас, е превъзходен домакински любим. Какво би трябвало да знаем за характера и държанието на английската късокосместа котка?

 Британска късокосместа котка

Както сами се досещате, татковина на английската късокосместа котка е Обединеното кралство, където тази порода котки се радват на огромна респект.

Британската късокосместа котка може напълно умерено да се назова елегантно тромава и очебийно мързелива. Тя въобще не дава отговор на познатата ни приказка Любопитството умъртви котката, тъй като въобще не е любопитна. Рядко ще намерите отворени шкафовете си или разровичкани облеклата си.

Докато вие отсъствате от вкъщи, вашият любим най-вероятно ще си почива от действия, от които даже не се е изморил. Британската котка обожава да си почива или напряко да спи, което пък за вас значи, че тя рядко ще дивее из дома ви и рядко ще прави каквито и да са пакости.

Друго преимущество на английската котка е, че тя има гъста, само че къса четина и съумява сама съвършено да се грижи за хигиената и външния си тип. Не е належащо постоянно да я разресвате, още по-малко пък да я къпете.

 Късокосместа котка

Британската късокосместа котка обича стопаните си и им демонстрира обичта си, само че не им досажда. Разбира се добре с всички членове на фамилията, в това число с деца и други домашни любимци.

И може би най-важното ѝ преимущество е, това че тя се радва на здраво котешко здраве, за разлика от доста ориенталски породи котки. Да, посещавайте постоянно ветеринар за имунизации на котката, само че без да се притеснявате. Той рядко ще открие някакво заболяване в домашния ви любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР