Макар че официалното представяне на S-класа, върховият седан на Mercedes,

...
Макар че официалното представяне на S-класа, върховият седан на Mercedes,
Коментари Харесай

Новата Mercedes S-класа: Какви технологии са внедрени в най-луксозния европейски седан

Макар че формалното показване на S-класа, върховият седан на Mercedes, за идната година ще бъде през идния месец, от немския производител започнаха да разкриват технологиите, които ще бъдат вложени в една от най-луксозните европейски лимузини.

Окачване и завиване

Новата S-класа ще идва фабрично с окачването E-Active Body Control. То дебютира като алтернатива преди две години в GLE и е еволюция на Semi-Active Body Control, коeто се появи през 1999 година в CL и което беше последвано от Magic Body Control в S-класа през 2013 година E-Active Body Control сплотява сканиране на пътя с хидро-пневматичното окачване на всяко колело и Magic Body.

Съвкупността от технологии разрешават на този тип окачване мигновено да се приспособява към пътната конюнктура, която новата лимузина получава от камера и 20 датчика, които подават информация към пет многоядрени процесора по хиляда пъти в секунда.
 Производителят на Mercedes мина през бурята и чака облага
Производителят на Mercedes мина през бурята и чака облага

Компанията може да редуцира 20 000 души, с цел да спести разноски

Поведението на окачването ще зависи и от режима на возия, заложен от лидера. От Mercedes показват, че в " Curve " той ще накланя в завоите като мотоциклет, с цел да стабилизира завиването и да усъвършенства комфорта на пасажерите. Разбира се, E-Active Body Control ще следи и за удари и в случай че засече подобен, тя може да повдигне окачването с до осем сантиметра автоматизирано.

Това може да звучи като енергоемка система, само че E-Active Body Control, която оперира на 48 волта, сама създава част от нужното ѝ електричество при свиването на амортисьорите. Така преди две години от Mercedes реализираха 50% енергийна успеваемост по отношение на съществуващата тогава система на окачването Magic Body Control.

В предишното за Mercedes се твърдеше, че могат да създадат противоположен завой единствено в една лента, а с новата технология, имплементирана в S-класа, това от ден на ден се приближава до истината. При нея освен предните, само че и задните гуми завиват, а системата за това ще идва в две конфигурации - с градус на завиване от до 10 и от до 4,5%.

Според потребностите на автомобила, те ще завиват в синхрон с предните колела или в противоположната посока. От немския производител настояват, че по този метод радиусът на завиване на лимузината е съкратен с цели 2 метра по отношение на регулярна A-klasse.

Двигатели

До момента от Mercedes разкриха три мотора. 3-литровият турбодизел ще обезпечава мощ от 281 к.с., а най-малкият шестцилиндров бензинов мотор към този момент ще е доста по-мощен - 362 к.с. От компанията дават обещание и хибридна версия с актуализирана батерия и електромотор с обща мощ от 500 к.с. и пробег от 100 км. само на електричество.
 25% скок на продажбите на Mercedes-Benz у нас за година
25% скок на продажбите на Mercedes-Benz у нас за година

Две трети от клиентите избират SUV модели

Очаква се напълно електрическият EQS да бъде показан чак следващата година и се чака да бъде в произвеждане преди края на 2021 година Засега няма доста елементи за него, само че прогнозата е неговият пробег с едно зареждане да е от 500 км.

Интериор и инфотейнмънт

Инфотеймънт системата на новата S-класа ще е напълно реновираното второ потомство на Mercedes Benz User Experience (MBUX), което ще зарежда до пет екрана в цялата кола. Стандартно лимузината ще е оборудвана с 12,8-инчово цифрово табло, обединено с централната подпора, позволяващо ръководство посредством гласови команди. От Mercedes настояват, че с неговите функционалности са отстранили съвсем 30 физически бутона от таблото на S-класа.

Освен с глас, инфотейнмънт системата ще може да се ръководи от системата Interior Assist и с жестове от страна на лидера, за които ще следи камера, инсталирана в тавана, която ще следи главата, тялото и ръцете му. Задните пасажери ще се радват на два фабрични монитора, които ще обезпечават същата функционалност като централния екран. Те ще разрешат и шерване на информация сред всички останали екрани в колата.
 Mercedes ще си партнира с Nvidia в основаването на авто суперкомпютър
Mercedes ще си партнира с Nvidia в основаването на авто суперкомпютър

Ходът идва незабавно откакто Daimler и BMW прекратиха партньорството си в създаването на автопилот

Interior Assist ще следи и за сигурността, да вземем за пример при погрешно сложено детско столче, и ще си партнира със системите за външна сигурност, да вземем за пример с мониторинга на слепите петна при слизане на пасажер от S-класа и ще осведоми за идващ трафик.

Същевременно съществуващата до неотдавна heads-up технология с подкрепена действителност е усъвършенствана с осъвременяването на... фаровете. Те са LED, като в матрицата им са ситуирани 1,3 млн. преносими миркоогледала, които ще прожектират нужната на водача информация като упътвания, скорост или други, непосредствено върху пътното платно.

Все отново heads-up екранът към момента ще участва в колата, като ще прожектира информацията върху предното стъкло, тъй че тя да наподобява на 10 метра от автомобила при придвижване.

MBUX ще може да запаметява персоналните настройки на до седем конфигурации, включващи позициите на всяка седалка, амбиентната светлина, радиото, температурата на климатика и други.
 Mercedes извоюва короната в първокласния сегмент за четвърта поредна година
Mercedes извоюва короната в първокласния сегмент за четвърта поредна година

BMW и Audi изостават
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР