Макар че обикновено плъховете събуждат неприятни асоциации, то истината за

...
Макар че обикновено плъховете събуждат неприятни асоциации, то истината за
Коментари Харесай

Плъх за домашен любимец - плюсове и минуси

Макар че нормално плъховете разсънват неприятни асоциации, то истината за тях е напълно друга – те са отзивчиви, тихи, спокойни и интелигентни животни, които имат нужния капацитет да се трансфорат в неповторими домашни любимци.

Декоративните плъхове са дребни гризачи, които изискват сходни условия за обитаване като останалите типове гризачи. Те се нуждаят от храна, вода, удобна клетка и задоволително внимание от страна на стопаните. Малките гризачи са идеалният избор за домакински любим, в случай че си търсите тиха и кротка компания вкъщи Какви са преимуществата и минусите в развъждането на плъх?

Предимства на декоративния плъх

- Социални животни

Плъховете имат много положителни обществени умения. Те са извънредно дейни и могат да бъдат скъпа компания за взаимно занятие. Плъховете обичат да си играят и да се забавляват с вас.

- Не основават неразбория у дома

Декоративните плъхове са страховит избор за домакински любим, в случай че търсите компания, само че не можете да бъдете непрекъснато вкъщи. За разлика от по-големите животни като кучета и котки, плъховете населяват своята клетка и оставени с задоволително храна и вода, те няма да ви основават непотребна неразбория вкъщи.

- Интелигентни са

Противно на доста упования, плъховете в действителност са извънредно умни животни. Те възприемат бързо команди, което прави тяхната дресировка лесна. Тяхната висока просветеност им разрешава да присвояват разнообразни трикове, да реагират на своето име и да схващат по кое време са направили беля.

Недостатъци на декоративния плъх

 Плъх за домакински любим - плюсове и минуси

- Проява на нервност

Генерално декоративните плъхове се одобряват за обществени животни, само че съществува една специфичност във връзка с тяхното развъждане. Когато отглеждате повече от един плъх и някои от тях са женски, то тогава има възможност да се сътвори известно напрежение. Причината е, че женските плъхове по-лесно демонстрират експанзия и стават нервни, тъй като са хиперактивни.

- Необходимост от компания

Друга специфичност при развъждането на плъх вкъщи е, че се предлага той да има компания. Това може да сътвори надлежно стеснение, в случай че желаете единствено един домакински любим. Всъщност плъховете се нуждаят от повече себеподобни, тъй като по този начин се социализират по-лесно и се усещат по-сигурни, когато са обградени от свои другари.

- Особености с клетката

Друга специфичност при домашните плъхове е това, че те са гризачи и като такива, те могат да проявят тази своя характерност по не толкоз прелестен метод. Това нормално визира клетката. Тъй като животните имат резци, които порастват непрекъснато, то те имат потребността да грижат непрестанно нещо. Затова и клетката би трябвало да бъде единствено с материал като стъкло, дърво или камък, а за всеки случай е належащо да оставите дърво в самата клетка, което плъховете да употребяват, с цел да управляват зъбите си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР