Макар че Huawei отдавна е гигант в производството и продажбата

...
Макар че Huawei отдавна е гигант в производството и продажбата
Коментари Харесай

Huawei задмина Apple като вторият най-голям продавач на смартфони

Макар че Huawei от дълго време е колос в производството и продажбата на смарт телефони, оповестена през днешния ден статистика за последното тримесечие демонстрира, че компанията е направила нова крачка напред, като към този момент излиза на второ място по брой продадени устройства, след Samsung.



На първо място, анализаторите на IDC и Strategy Analytics откриват, че като цяло пазарът на смарт телефони се забавя - наклонност, която визира най-тежко водачът Samsung, чиито продажби спаднаха с повече от 10% от предходната година насам. В отчета си за облагата през последното тримесечие южнокорейският колос разгласи, че възнамерява да забави представянето на Galaxy Note 9 поради слабите продажби на Galaxy S9 и създаването на нови устройства, основани на OLED технология, която устоя на прегъване.

Междувременно, серията P20 и известността на междинния клас устройства Nova донесоха 54,2 милиона продажби на Huawei. Този резултат надвишава прогнозите за представянето на Apple с повече от 10 милиона бройки и съставлява 15% от международния пазар.

И двете анализаторски компании откриват, че, макар че продажбите на смарт телефони на Apple са се нараснали, този растеж остава надалеч от темповете на Huawei и другата китайска компания - Xiaomi. Това съответствие обаче може да бъде променено с излизането на новите модели на iPhone, които се чакат тази есен, изключително в случай че поддържат функционалности, търсени на интернационалните пазари, като опция за две SIM карти да вземем за пример.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР